Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pehmo

Sivuja: 1
1
Vapaa aihe / Foorumin olemassaolon merkitys
« : Marraskuu 07, 2021, 01:27 »
Itse ajattelen foorumia kaikkein eniten tietopankkina tai kirjastona johon kaikilla on vapaa pääsy lukemaan ja kirjoittamaan asioita nyt ja tulevaisuudessa. Kaikenlainen keskustelu foorumilla on tottakai hyväksi, mutta eniten näen painoarvoa asioiden sisällöllä ja siinä että niitä pääsee lukemaan myös tulevaisuudessa. Itse en ajattele tai näe foorumia varsinaisesti chattina vaikka keskustelu onkin tätä kautta mahdollista.

Mitä te ajattelette?

2
Vapaa aihe / Ajatusmaailma trip killerien takana
« : Marraskuu 07, 2021, 00:51 »
Trip killer eli benzot yms. voimakkaat rauhoittavat aineet joilla voidaan lamata psykedeelinen kokemus.

Mitä ajattelette? Onko trip killerien ottaminen hyväksi?

3
Vapaa aihe / 30 päivän DMT tutkimusmatka (Actualized.org)
« : Huhtikuu 19, 2020, 16:00 »
30 päivää kestävä 5-MeO-DMT tutkimusmatka. Yksi trippi päivässä. 27 päivää putkeen. <34
Vapaa aihe / Videoketju
« : Kesäkuu 22, 2019, 12:04 »


Edit: otsikko

5
Vapaa aihe / Musiikkia matkoille
« : Joulukuu 31, 2018, 12:32 »
Linkataan tänne kaikenlaiset musiikit joissa tuntuu olevan taikaa :) Jos haluat niin kirjoita mukaan pienimuotoinen kuvaus. Kerro myös millä tavoin kuuntelit musiikin (Esim. kuulokkeilla, makuultaan, silmät suljettuina), koska sillä voi olla suuri merkitys musiikin "toimivuuden" kanssa.


Jon Hopkins - Immunity (2013) -Albumi

Viimeisin matka oli lyhyt mutta ytimekäs. Reilu gramma silokkeja. Juuri kun vaikutus alkoi kunnolla tuntumaan niin istahdin sängylle, laitoin kuulokkeet päähän ja menin siitä selälleni makuulleen. Huone oli lähes pimeä, tietokoneen näyttö valaisi hiukan että näki tarvittaessa liikkua. Laitoin albumin soimaan alusta loppuun ja suljin silmäni jolloin keskittymiseni kiinnittyi pelkästään musiikkiin. Albumi tempaisi mukaan heti ensimmäisen parin kappaleen aikana. En yritä kuvailla sitä mitä näin ja koin sen tarkemmin muutakuin sanomalla että musiikki todella vei mukanaan tavoin joita en voinut kuvitella ensin selvinpäin tämän albumin kuunnelleena.
 

6
Vapaa aihe / Ego Backlash
« : Joulukuu 13, 2018, 12:08 »
Olet ehkä huomannut miten henkisen kasvun tiellä tulee kompuroitua jatkuvasti vaikka miten kovasti yrittäisi. Pääset pari askelta eteenpäin ja kohta huomaat ottaneesi askeleen taaksepäin. Tästä turhautuneena saatat ottaa toisenkin askeleen taaksepäin kunnes taas ryhdistäydyt ja kuljet täysillä muutaman askeleen eteenpäin. Ja niin edelleen. Jatkuvaa taistelua joka ei lopu koskaan. Tasaisellakin rytmillä huomaa miten kova vastus on jatkuvasti selätettävänä. Tuo vastus joka seisoo henkisen kasvun edessä. Se on se osa sinusta joka vastustaa kaikenlaista muutosta ja joka haluaa pysyä aina entisellään. Kyseessä on siis ego ja siitä johtuva "ego backlash", joka on hyvä osata tunnistaa omasta arkielämästä. Pystyt näin ymmärtämään itseäsi paremmin.


7
Vapaa aihe / Mitä maailmalla tapahtuu?
« : Lokakuu 15, 2018, 21:28 »
Voidaanko tänne luoda tällainen yleinen topiikki johon voisi postailla aihevapaasti (foorumin säännöt muistaen) kaikenlaisia juttuja ja tapahtumia maailmalta? Täältä löytyy jo ainakin "Uutiset" topikki, mutta sinne kait sopii pääasiassa vain uutiset, kuten uutisartikkelit. Tänne voitaisiin postata vapaamuotoisemmin vaikkapa videoita ja artikkeleita tapahtumista tai muusta mielestäsi mielenkiintoisesta jutusta eikä tarvisi luoda erikseen uutta topiikkia jokaista juttua varten (ellei sitten halua). Ainakin minulla on tullut joskus juttuja vastaan joita olisin halunnut jakaa tänne, mutta en nähnyt niitä kuitenkaan niin tärkeänä että olisin sitä varten luonut tänne uuden topiikin, joten jäivät sen vuoksi jakamatta.

Tämän videon katsoin tuossa juuri ja tuli mieleen tällaisen topiikin luominen:


8
Vapaa aihe / Oskilloskooppi musiikki
« : Kesäkuu 04, 2018, 13:08 »
Sopii ehkä ennemmin tänne omaan aiheeseen, kuin tuonne musiikin fiilistely puolelle. Vaikka melko fiiliksissä näitä kyllä saa katsoa ja kuunnella :)

Jerobeam Fenderson on ainakin yksi tunnettu artisti joka näitä tekee joten linkkailen häneltä muutaman tekeleen:
9
Vapaa aihe / Valaistuminen
« : Huhtikuu 16, 2018, 12:34 »
Videolla.


10
Vapaa aihe / Unessa
« : Huhtikuu 14, 2018, 20:23 »
Unesta uneen. Elänkö unessa juuri nyt?


11
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Amfetamiini
« : Heinäkuu 28, 2017, 22:00 »
En löytänyt keskustelua aiheesta, joten kirjoitetaan tänne mietteet kyseisestä aineesta. Hyödyt ja haitat. Käyttötarkoitukset, kokemukset jne.

Viihdekäytöllä varmaankin melko suosittu aine ympäri maailmaa. Ja niin taitaa olla myös reseptilääkkeenäkin. Onkohan kyseisellä aineella pysyvää parantavaa vaikutusta adhd:n ja add:n hoitoon vai onko vaikutukset aina hetkittäiset ja loppuvat sitä mukaan kun aine poistuu elimistöstä? Millaisia sivuvaikutuksia aineesta tulee pitempiaikaisen käytön seurauksena? Ja ehkä tähän samaan liittyen, mitä kyseinen aine tekee psyykkeelle pitemmän päälle?

Omakohtaisia kokemuksia aineen käytöstä löytyy vain muutama kerta. Jonkin asteisen adhd:n omaavana ainakin lisääntynyt puhuminen on ihan positiivinen vaikutus niin kauan kun sitä kestää. Myöskin mieliala kohenee jollain tasolla. Tosin en voisi sanoa oloa mitenkään hyväksi, koska melko kemiallinen olo siitä tulee, mutta sillä hetkellä se tuntuu positiiviselta, niinkuin melkeen kaikki muukin mikä nyt ei todellisuudessa niin positiivista olisikaan. Keskittyminen parantuu ja pysyn paremmin keskusteluissa mukana ja puhuminen on myös paljon sujuvampaa. Aine on omalla kohdallani melko koukuttava koska yhden annoksen vaikutus on hyvin rajallinen joten uudelleen annosteluja täytyy tehdä usein jotta olotila pysyisi halutulla tasolla. Myöskin tuo haluttu taso tahtoo nousta korkeammalle sitä mukaan mitä ainetta käyttää ja sitä mukaan aineen käytön kontrolointi vaikeutuu. Kun aineen käyttö lopetetaan ja vaikutus laskee, niin laskee sitä mukaan hyvin nopeasti myös puheliaisuus ja tilalle tulee ahdistus, alakuloisuus ja yleisesti ottaen aivan järkyttävä olo ja jopa paniikkikohtauksia. Aikaisemmin koettu "ihmisläheisyys" ottaa tilalleen vastakohdan ja ihmisten lähellä oleminen tuntuu painajaiselta ja ahdistus nouseekin yleensä sille tasolle että on poistuttava omiin oloihin. Loppuilta meneekin pelkotiloissa ja niistä selvetessä.

Kun aine on suurimmaksi osaksi poistunut elimistöstä, jää seuraavalle päivälle joksekkin tyhjä olo. Omat ajatukset sinkoilee ympäriinsä ja tuntuu niinkuin adhd oireet olisi pahentuneet entisestään. Olon tasaantumiseen menee useita päiviä, tai jopa viikkoja ja sinä aikana esim puheliaisuus on normaalia vähäisempää ja myös sekavuutta esintyy paljon enemmän jos yritän jostain puhua.

Lääkärin ohjeiden mukaan otettuna aine toimisi varmasti vakaammin kun laskuja ei pääsisi tulemaan ja annostelu olisi muutenkin tasaisempaa. Oloa pystyisi ylläpitämään ottamalla lisää. Ja toleranssin kasvaessa annoskokoa nostettaisiin. Mutta herää kysymys mihin aineen käyttö lopulta johtaa? Kasvatetaanko annosta loputtomiin ja sivuoireisiin määrättäisiin uusia aineita, kuten bentsodiatsepiiniä jotka taas saisivat aikaan uusia sivuoireita jne. vai voidaanko aineella todella parantaa adhd oireita pysyvästi käyttämällä sitä hallitusti jonkin aikaa ja lopen vähentämällä annosta ja lopettamalla sen käyttö kokonaan ilman sen suurempia ongelmia?

Sivuja: 1