Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eni

Sivuja: 1 2 3 ... 30
1
Bulkkia olisi hyvä olla ainakin sellainen viiden sentin kerros, hieman paksumpi on ehkä parempi. Sinun laatikossasi viiden sentin kerros tekisi noin 7 litraa, eli ymppiä pitäisi olla reilu litra. Väittäisin kuitenkin, että Uncle Ben's -pussi piisaa, jos bulkkimateriaali on valmistettu hyvin (so. kunnolla pastöroitu). Riisinjyvät toimivat ymppinä erinomaisesti pienen jyväkoon ansiosta. Kun murskaat kakun hyvin, rihmasto kasvaa niin monesta pisteestä, että bulkki kolonisoituu ripeästi.
Tietääkö myös joku matemaattista kaavaa jos halutaan tietää kuinka monta senttiä bulkkia tulis jos tiedetään paljon sitä olisi niin vois laskeskella että riittää varmasti.
Tästä en nyt aivan saanut kiinni.

2
Nimen omaan Pollen Paras tai muu kompostoitu hevosenlanta sopii erinomaisesti P. cubensiksen kasvatukseen. Näitähän saa useampaa merkkiä puutarhaliikkeistä tai vaikka K-Raudasta.
Kakkakomposti täytyy pastöroida ja käyttää sitten toissijaisena kasvualustana. Inokuloidaan esimerkiksi jyväympillä. Saattaapa tuo onnistua ihan steriloitunakin ja itiöillä tms. inokuloituna, mutta en ole tällaiseen törmännyt itse. Kokeilemalla toki selviää :)

3
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Suosikkilajikkeesi ja miksi?
« : Maaliskuu 30, 2021, 16:28 »
Vanha sananlasku kertoo, että cube on cube on cube. Muutamia poikkeuksia (Penis Envy, albiinot, vasta luonnosta kerätyt villit kannat yms.) lukuun ottamatta eri kannoilla ei ole paljoakaan muuta eroa, kuin mainosmiesten puheet. Eri lajikkeita ei sienillä ole olemassa. Suurin osa porukasta (aivan perustellusti) toki merkkaa printteihinsä sen kannan nimen, joka luki siinä printissä, josta he aloittivat kasvatuksen.
Muutenkin jos henkilöt Aatami ja Beetami saavat henkilöltä Ceetami samasta lakista otetut itiölaskeumat ja kumpikin tahollaan eristää printistään agarilla puhtaan kannan, ovat nämä kaksi puhdasta kantaa geeneiltään aivan erilaiset keskenään.
Vielä hullummaksi menee, jos Aatami ja Beetami kasvattavat tykönään ns. multisporeviljelmät. Tällöin paitsi molempien henkilöiden kasvattamat geenit ovat erilaiset keskenään, heillä on myös molemmilla kasvualustassaan ehkä tuhat eri kantaa.

4
Puuttumatta ihmisten kokemuksiin ja siitä keskustelemiseen, musta tuntuu, että tässä ketjussa on aika paljon mutuilua.
Tarkentaisin, että sienten kohdalla puhutaan kannoista (strain), eikä lajikkeista. Lisäksi olisi syytä kertoa etenkin annostuksista puhuttaessa, mistä sienilajista on kyse. Suomestakin löytyy lopulta melko monta psilosybiiniä sisältävää lajia.
Tämän foorumin tarkoitus on kuitenkin muun muassa jakaa luotettavaa tietoa ja epäilemättä tämäkin ketju kyllä herättää mielenkiintoa. Kokemus on osoittanut, että harmillisen harva etsii useammasta lähteestä tietoa ja vielä harvempi viitsi vaikkapa nyt sitten englanninkielistä tekstiä alkaa tavaamaan. Suomeksi ei juuri tietoa tai edes keskustelua löydy tämän foorumin ulkopuolelta.
Toivoisin, ettei esimerkiksi tämän ketjun lukijoille syntyisi suotta vääriä mielikuvia asioista.

5
Muuten oikein järkevää juttua ainosanilla, mutta viimeinen pätkä
Lainaus
Suosittelen lämpimästi psilosybiinejä erityisesti heille, joilla on psyykkistä kuormaa tai oireilua.
on kyllä aikamoista settiä.
Ensinnäkään mielestäni ei todellakaan ole asiallista lähteä suosittelemaan yhtään mitään päihdettä/psykedeeliä mielenterveysongelmista kärsivälle ihmiselle, jolla ei ole ilmeisesti mitään kokemusta ko. aiheesta. Pelkät sienet eivät ole mikään ihmelääke, joka yksinään vetäisi ihmisen masennuksen suosta, vaan esimerkiksi psykedeeliterapiaan liittyy aina myös se terapia.
Toisekseen ei ole olemassa psilosybiinejä, niitä on tasan yksi, psilosybiini.

6
Riko rihmastoklönttiä sekoittamalla lientä purkissa tai vaikkapa pumppaamalla puhtaalla ruiskulla ja neulalla vähän edestakaisin. Tällöin ruiskusi ei mene tukkoon niin herkästi.

Toki voit ruiskuttaa nesteviljelmää suoraan bulkkiin, mutta:
1. Bulkkimatskuja ei steriloida, vaan pastöroidaan. Kontaminaatioiden vaara on siis suuri.
2. Kookoskuitu on oikeastaan aika vähäravinteista, erityisesti se on typpiköyhää. Kahvi toki auttaa tähän ainakin hieman.

Kun sinulla nyt on sitä nesteviljelmää käytettäväksi asti, niin mikset kokeilisi itse? Tee vaikkapa pieni määrä kahvikookosvermistä ja inokuloi se samaan aikaan, kun inokuloit jyväpurkkeja tai PF-kakkuja.

7
Siiri, silloin tulee joko molempia sieniä erikseen sikinsokin, tai toinen rihmasto jyrää toisen alleen ja saat vain jompaakumpaa.

Jana, kakkujen nesteytyminen vie monta tuntia. Jos vain ruuttaat vettä kakun sisään, niin se vesi sitten imeytyy tuntien aikana. Et kuitenkaan takuulla saa injektoitua kakkuun niin paljoa vettä, kuin se imee kunnon dunkkauksessa. Miksi kunnolla nesteyttäminen muka on niin vastenmielistä/työlästä, että haluat yrittää jotain toimimatonta pikakonstia?

8
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Maaliskuu 14, 2021, 19:40 »
Melko varmasti joku trichoderma. Roskiin joutaa valitettavasti.

9
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Agar kysymyksiä
« : Maaliskuu 11, 2021, 21:30 »
Jos tuolla saa kyllin kovaa hyytelöä aikaan, niin en äkkiseltään keksi syytä, miksei toimisi ihan ok. Tuossakin on kuitenkin myös agar-sgaria seassa. Nopeasti laskien hintakin on osapuilleen sama kuin ihan silkalla agar-agar -jauheella tehtynä. Kerro ihmeessä tuloksia, jos päätät kokeilla :)

10
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Maaliskuu 03, 2021, 21:19 »
Aika erikoista, mutta voisko olla vaan mykopissaa ja bruisingia -> vihreää?

11
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöiden hankkiminen
« : Helmikuu 28, 2021, 14:24 »
Eikös tuolla kirpputorialueella ole useampikin myyntiketju?

12
nikkis, eivät ole suippomadonlakkeja tuon kuvan sienet. Nythän tässä on kuukausitolkulla hyvää aikaa lukea tunnistusopasta ja katsella vaikkapa tästä ketjusta oikeiden sienten kuvia, niin on sitten paremmat eväät syksyllä kauden alkaessa löytääkin semejä :)

13
Okei, eli ilmeisesti vaan pitäisi toimia yleisesti vieläkin steriilimmin. Hitto kun tuulettelukin tulee jo hoidettua maski päässä
Tämä kuulostaa vähän vääriin asioihin keskittymiseltä. Ennemmin niitä homeitiöitä vaatteista varisee, kuin tulisi hengityksen mukana nenäkarvoista. Voi olla, että asunnossasi nyt vaan sattuu olemaan ilmassa paljon erilaisia itiöitä. Sille nyt on melko hankalaa tehdä mitään, jollei jonkun pienen huoneen järjestäminen puhtaammaksi tilaksi onnistu. Tällöinkin vaatteet olisi epäilemättä syytä vaihtaa ennen tuohon tilaan menoa ja näiden juttujen järjestäminen kotioloissa on kyllä epäilemättä haastavaa.
Ehkä kannattaisi sitten ennemmin satsata niihin pariin satoon, jotka kasvualustasta saa.

14
Aika yleistä tuo, että dunkkauksen jälkeen vetää homeeseen. Rihmasto ehkä hieman keräilee itseään nesteytyksen jälkeen, jolloin kakussa jo alusta saakka olleet tai siihen terraariossa laskeutuneet homeitiöt pääsevät kasvamaan.

15
Juuri näin. Bruisingin ja trichoderman erottaa helposti sitten, kun on pari kertaa nähnyt molempia. Riisikakut (ja muutkin tietysti) saavat kyllä usein hieman sinelmää dunkkauksessa tai muuten käsitellessä, mutta se ei ole vaarallista.

Sivuja: 1 2 3 ... 30