Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Silo-P

Sivuja: 1 2 3 ... 13
1
goas: Kyllä, ovat suippumadonlakkeja.

2
Sienten tunnistaminen / Vs: Suippumadonlakkien tunnistuspyynnöt
« : Marraskuu 05, 2018, 17:58 »
Rephlexian: Kyllä ovat suippumadonlakkeja.

3
Nuppu: Ei ole suippumadonlakki. Suosittelen kertailemaan suippumadonlakin tyypillisiä tunnuspiirteitä, kuten esim. lakin ja jalan muodot ja väritys. Onnea tuleviin etsintöihin.

4
Kukkakeijo: Joo uusien kuvien perusteella voin antaa siunaukseni. Hämminkiä aiheuttaen illan hämärissä.
Kuvat suosittelen ottamaan paikan päällä tai mahdollisimman pian keräämisestä luonnonvalossa, useasta kuvakulmasta.

5
Man77: Myöhäinen vastaus, mutta vähän väärään ketjuun laitettu tunnistuspyyntö. Seassa pari suippumadonlakkia muistuttavaa sientä. Heitä roskiin vasemmanpuoleinen kasa. Muut komeita silokkeja.

Ja uudempiin viesteihin vastaan, että ei muutama halla-/pakkasyö laita stoppia kaudelle. Ei muutaku kuvailemaan vielä kun kerkeää.

6
Kukkakeijo: Eivät ole suippumadonlakkeja.

7
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Lokakuu 10, 2018, 21:51 »
On löytynyt kuvattavaa. Tosin heikonlaisesti, mutta kameraa on päässyt räpsytteleen.
Olen käynyt kuvaamassa useammilla spoteilla, joista osasta on löytynyt aiempina syksyinä runsaasti kuvattavaa. Vähenevissä määrin tosin. Myöskin tullut koluttua uusia pontentiaalisen näköisiä paikkoja, jotka ovat tarjonneet ns. makupaloja. Eli vain kourallisen verran kerrallaan. Ja tämä pätee näihin uusiin ja vanhoihin spotteihin siis. Tästä syystä pienimuotoinen huoli on muodostunut. Vuosi vuodelta vähemmän havaintoja. Ei hauskaa ollenkaan. Onko muut havannoinut samoin?

Ja mainittakoon, että noilla vanhoilla tutuilla anteliailla spoteilla en ole havainnut mitään silmiinpistävää ulkoista muutosta (yhtä spottia lukuun ottamatta), paitsi että horsmat ja muut heinälajikkeet ovat alkaneet dominoimaan hieman enemmän.

Viime valokuvausreissulla (eilen) saldoksi jäi neljä yksilöä. Samalta alueelta n. kuukausi aiemmin on tehty runsaampaa havainnointia. Ja tämä kyseinen alue on todella suuri nurmilauhatuppoja täynnä oleva useampisarainen pelto. Eli itiöemien löytymättömyyttä tuskin selittää sekään, että muut kuvausintoiset ovat ehtineet ensin. Niin suurelta alueelta tuskin jokaista yksilöä saadaan taltioitua filmille.

Olemme kuvauskaverini kanssa miettineet päämme puhki, että mikä voisi olla syynä tälle suippumadonlakkien kadolle. Kokeneita kuvaajia molemmat kuitenkin. Vähän vitsailtiin, että jospa vekkulit tattiset vain testaavat kärsivällisyyttämme tarjoten vain pieniä maistiaisia, jotta kuvausintomme kuitenkin säilyy. Tai sit suoranaista vittuilua :D

Juttuja lukenut ja kuullut, että havaintoja on kuitenkin tehty paljon ympäri Suomen.

Nämä kokemukset kerääntynyt Suomessa Pohjois-Pohjanmaalla.

8
cannabis132: Eivät ole suippumadonlakkeja.

9
comics: Eivät ole suippumadonlakkeja nuo kolmen ensimmäisten kuvien sienet. Viimeisissä kuvissa olevat ovat suippumadonlakkeja.

10
Tattitaneli: Ekan kuvan neljä ylintä näyttäisi ehkä olevan suippumadonlakkeja. Ainakin nuo kaksi, joissa ei ole vielä lakki auennut. Kahdesta varttuneemmasta vaikeampi sanoa. Täyttä varmuutta en tohdi noiden kuvien perusteella kuitenkaan antaa.
Ota ensi kerralla kuvia suoraan kasvupaikalla, kuten tuossa viimeisimmässä kuvassa olit tehnyt.

Loput vaaleammat sienet voit heittää menemään.

11
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Syyskuu 21, 2018, 14:57 »
Onko normaalia tollanen valkonen juurekas kasvusto?

On normaalia. Kaunista terveen näköistä rihmastoa . Ei muutako anna rihmaston levitä.

12
Samalta spotilta, kuin edellisessä postauksessani. Varmaan sama tupsuki :D

13
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 29, 2018, 16:45 »
Eilen jossain päin Tellusta. Oiskohan ollut Suomen jossain melekeen pohjoisessa.

14
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Growboxit / valmiit kasvualustat
« : Heinäkuu 01, 2018, 18:04 »
Itse tilasin nejä growboxia (mckennaii) jotka valmistuivat juuri sopivasti sunnuntaiksi ja aloitin sadonkorjuun jonka yhteydessä huomasin tosi paljon ihan pienen pieniä sieniä jotka olisivat vasta nousemassa.päätin sitten jättää pienimmät keräämästä ja laitoin boxit takaisin omiin pusseihinsa. Kysymys kuuluukin, että olikohan sittenkään fiksua toimia ohjeiden vastaisesti ?

Seuraa pinnien kasvua pari päivää. Anna kasvaa jos kasvua havaittavissa. Jos ei, kerää pinnit talteen, nesteytä kasvualusta ja jatka kasvatuksista nauttimista.

15
Vapaa aihe / Vs: MADONLAKIN MADOT
« : Kesäkuu 21, 2018, 08:41 »
Mitä oot vetäny? :D

Sivuja: 1 2 3 ... 13