Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tattiritari

Sivuja: 1
1
Tarkoitus olisi moisia kasvattaa koska ovat erittäin hyvää ravintoa ja olisi hauska ylläpitää osaamista niin ettei tuu pelkästään kasvatettua lajeja joita et voi syödä tuostanoinvain O0

Ajattelin tilata itiöitä täältä: http://www.mailordergarden.com/sunshop/index.php?l=product_detail&p=5488
Rihmasto kasvaa samoissa lämmöissä kuten cubensis (hiukan alle) elikkä huoneen lämmössä voi incuboida ilman mitään ongelmia.
Minulla tulee nytten vastaan tämä päänvaiva.... primordian muodostuksen vuoksi pitää rihmasto olla 10-15 asteessa? oikeasti? Mitä on katsonut youtubesta videoita niin ei ihmiset ainenkaan tunnu mitään lämpötilamuutoksia painostavan, lyhyesti vain että viillä rihmastopussi auki kyljestä tai expose rihmasto huoneilmalle muulla tavalla ja suihkase 2 kertaa päivässä vettä paljaalle rihmastopinnalle ja odota.

Mutuna muistelen että jos osan pinning triggereistä toteuttaa niin se riittää, elikkä raitista ilmaa, ilmankosteus ja valo voisi riittää pinnaamiseen vaikkei noita lämpöjen tiputtamisia tapahdu(?). Sieni itessään kasvaa huoneen lämmössä mutta primordian muodostuminen tapahtuu alemmassa lämmössä.

Kasvatuspäiväkirjaa tästä voisin tehdä ja ehdottomasti kannustusta perus ruokasienien kasvatukseen kans! Mikä sen parempaa kuin kylminä talvina heittää kuivattua vinokasta juureskeittoon, helpompi puhua ja valistaa sienien kasvatuksesta ihmisille muutenkin kun on jotain laillista näyttöä ja noita rihmastoja voi antaa lahjaksi kavereillekkin hyvissä mielin.


2
Muu sienikeskustelu / CNC mushroom medium injector AKA CNC-mmi
« : Heinäkuu 13, 2012, 12:57 »
pyörittelen tässä ideaa kuinka voisi valmistaa masiinan johon työnnät purkin, kone imaisee purkin sisäänsä, suihkuttaa alkoholilla työpisteen ja koneellisesti ohjataan ruisku injektioporttiin.

Tämmöinen laite olisi laboratorio työskentelyssäkin hyvä koska robotiikkaa voitaisiin hyödyntää tyhjiössä, ja minusta on muutenkin kiva hifistellä.

Ideana ei kovin käytännöllinen koska käsin tehtynä injektointi yms tapahtuu erittäin nopeeta, mutta itse olen kiinnostunut siitä aspektista että prosessin voisi jollain tavoin melkein automatisoida (oma toiminimi pystyyn ja massana tuottamaan osterinvinokkaita, tän hetkiset gramma hinnat vinokkaalle on mielestäni sairaat nähden sen vaivan mitä niihin on nähty).

Jos on elektroniikan ihmisiä niin kaikki piirit merkillä Arduino on erittäin hyviä, omassa 3D tulostimessa käytetään ja idea lähtikin siitä.

Se työmäärä minkä tekisi itse jos tälläinen kone olisi, valmista kasvu mediumi, työnnä purkki koneeseen ja laita purkki kaappiin. Tällöin jää kaikkein kriittisin vaihde pois ja kontaminaatio vaara tippuu heti sinne 1-5% prosenteista 10-25%.

Voisin tehdä asiasta illustraation kun kerkiän, 3D mallinnusta laitteistosta.

Tässä vaiheessa voisi olla kiva tietää mitä muut kasvattajat tahtoisivat moiselta laitteelta? tämä on todella pieni laite (alle 40cm x 40cm x 40cm).

3
Elämäntavat ja harjoitteet / Luonnosta eläminen
« : Huhtikuu 03, 2012, 12:31 »
Kesäprojekti olisi että mahdollisimman suuri osa elintarvikkeista tulisi hankittua suomen kauniista luonnosta.

Mitä kaikkea voi suomen luonnosta poimia maasta tai vesistöstä ja syödä ilman suurempi preppauksia?

Kasvit:
Vuohenputki
Voikukka
nokkonen
Ketunleipä (huuhtasu ja suuhun)
Kuusen kerkät (kuusen uusi kasvu, vaalean vihreä neulasto)
Maitohorsman ydin <- Nuoria versoja voi käyttää parsan tapaan sellaisenaan ja maku on herneen ja omenan väliltä
Koivun kerkät/silmut <- Teetä tai viinan maustamiseen, makeiset
Apila <- Apilan kukat salaatteihin, syötäviä koristeita :)Marjat:
mustikka
vadelma
puolukka
karpalo
lakka
metsämansikka


Proteiini:

Hauki
Särki
Ahven
Lahna
Kuha
Järvisimpukka <- Voidaan oikeasti syödä :) Tässä hyvä ohje!
Siika (viettävät aikaa lämpövesiputkien läheisyydessä [Kaukolämpö laitoksen rannoilla])
Kirjolohi (yökalastus kirjolohialtaalla ;) )
Taimen (uistelemalla pintavaapulla keskellä järveä, taimenet diggaa "vaahtovanasta" joka tulee veneen peräsimestä)

Sienet:


Rohdot:
Pujo <- samoja piirteitä kuten sukulaisessaan artemisia absinthiumissa, lievästi narkoottinen mutta auttaa näkemään vividisiä unia
Heittäkää kasveja ja eliöitä joita voi luonnosta käydä keräämässä niin lisäilen listaan.

Materiaalia:
Koodia: [Valitse]
http://www.nicehouse.fi/puutarha/hyoty/villivi.htm
http://wikikko.info/wiki/Etusivu


4
...Mutta se ei haittaa!! Olen tullut siihen lopputulokseen että jos purkissasi on vaikka ruokalusikallinen kontaminoituja jyviä skatteroituneena ympäriinsä purkkia (1L purkki jyviä) jotka selvästi näyttää ikäviä merkkejä kontaminaatiosta, tälläiset purkit voidaan pelastaa... ravistamalla purkkia! Jos rihmasto on muuten kolonisoinu ~80% mutta siellä täällä on vähäsen kontaminaattijyviä, kun sekoitat niin rihmasto itseasiassa syö nämä bakteerijyvät alleen.

Kun bakteereja ilmestyy, olen huomannut että purkissa on makeahko tuoksu tarkoittaen sitä että bakteeri on alkanut rikkomaan tärkkelystä sokereiksi... jolloin jos sekoitamme, me rikomme sen oudon barrierin rihmaston ja kontaminaatin välillä... (se kun rihmasto ei tunnu kasvavan ollenkaan kontaminaation päälle vaan väistää sitä) Tällein olen huomannut että rihmasto itseasiassa kasvaa mokoman bakteerikasvun päälle ja olen voinut käyttää koko jyväpurkin huoletta ilman jälkiseuraamuksia.

Eli jos sinulla on BAKTEEREISTA kärsiviä purkkeja kaapin perällä mutta kontaminaation määrä ei ole vielä ylimaalinen, sinulla on vielä toivoa pelastaa kasvualustasi :) muistat vain että sinulla pitää olla purkissa myös erittäin runsaasti tervettä rihmastoa että rihmasto kerkeää kasvamaan kontaminaattien päälle tarpeeksi nopeeta.

Lajike kyseessä: psilocybe cubensis
Kontaminaation lähde: Huonosti tehty LC, eli rihmasto saa starttilähdön ja lähellä valmistumista alkaa jyviin tulemaan kontaminaatiota.

5
Tähän ei olemassa mitään satavarmaa tapaa, mutta mitä itse olen käyttänyt vuosia, on että haistat nesteviljelmää ("hyytelöä" eritoten).

Ota steriiliin ruiskuun nesteviljelmää ja tiputa nesteviljelmää ruiskusta kämmenellesi, hiero käsiä yhteen ja haista.

Jos tuoksu on laimea pehmeä sieninen, rihmasto on elinvoimainen ja toimiva.
Jos tuoksu on maanläheinen, hiukan maantuneen hajuinen, rihmasto on vanhentunut ja rihmasto ei enään toimi. (voidaan mahdollisesti vielä pelastaa siirtämällä "kuollutta rihmastoa" uuteen nesteviljelmä pohjaan [sokeri+vesi]).
Jos tuoksu on "seisahtaneen" hajuinen ja ehkä hitusen imelän hajuinen, nesteviljelmä on epäonnistunut bakteeriliuos.

Tällä metodilla en ole ikinä saanut kontaminaatioita kun olen nesteviljelmillä säätänyt!


6
Vapaa aihe / ACTA/SOPA/PIPA
« : Tammikuu 30, 2012, 21:47 »
En tiedä kuinka tuttu aihe tämä on teille, mutta tämä on omissa hommissa kokoajan läsnä.

Suomi allekirjoitti jokunen päivä sitten isokenkäisten jehujen lakipaperin.. nopeaa vauhtia muutkin tyhmät maat kuten suomi.

Tässä siis video kertomaan että mistä on kyse:
What Is ACTA ?

Jotain pientä linkkiä: http://www.vihrealanka.fi/uutiset/suomi-allekirjoitti-pahamaineisen-acta-sopimuksen
http://fi.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement


7
Jos olet epävarma tai varma asuntosi ilmanlaadusta ja olet vaikka allergikko muutenkin, tämä laite on luotu sinulle ja kaikille sienimöitsiöille!!! Rahaa tosin tarvitaan, kertasijoitus joka tulee maksamaan itsensä monen monta kertaa.

http://www.starlex.fi/verkkokauppa/product_details.php?p=1001Tiedot:
Lainaus
Biozone-270 ilmanpuhdistin

Biozone UV-ilmanpuhdistimet ovat tehokkaita tuhoamaan homeita, viruksia, bakteereita, eläinpölyä ja hajuja. Lisäksi huoneen ioni-tasapaino parantuu huomattavasti.

Negatiivisen ionituotannon ansiosta ilmanpuhdistin varaa ilmassa leijuvat pölypartikkelit, joten ilmassa leijuvan pölyn määrä vähenee merkittävästi.

Biozone 270 puhdistaa noin 40 m2-280 m2 kokoiset tilat (huonekorkeus 2,5 m).
BioZone 270 on kodin tai toimiston ilmanpuhdistin joka toimii uudella ja ainutlaatuisella tavalla.

Laitteet käyttävät samanaikaisesti useita ilmanpuhdistusmenetelmiä (fotoplasma, fotokatalysointi ja ionisointi). Puhdistimet ovat tehokkaita tuhoamaan homeita, viruksia, bakteereita, eläinpölyä ja hajuja ilmasta sekä pinnoilta.
Sopii allergikoille ja astmaatikoille.

Erittäin hiljainen malli. Laitteen koko 210 x 262 x 118 mm. Värit: valkoinen tai musta. Adapteri AC/DC, 230/12 V. Puhallin, valittavan 3 eri tehoaluetta.

Hinta: 515.00 €


Elikkä käytännössä laite työskentelytilaan päälle pariksi tunniksi niin työympäristö on ilmanlaadultaan huomattavasti puhtaampi ja kontaminaatti vapaampi kuin normaalisti kerta laite tuhoaa homeitiöt ja bakteerit (muut hilseet ja allergeenit).
Tuo käytännössä korvaa kokonaan laminar flow hoodin, jos tuon laitteen vieressä tekee agar istutuksia niin en usko että tulet saamaan mitään bakteeri kasvua viljelmiisi!

Aion tuollaisen hankkia tulevaisuudessa jos saan aikaiseksi alkaa tehtailemaan olan takaa ruokasieniä, torille myymään aina tuoreita tatteja. 500€ sinne tai tänne :)

Aattelin tällein ilmoittaa että jos on harkinnan alla flow hood, tää ois pienempi laite eikä vie paljon mitään sähköä.

MARKKINOILLA ON HUOMATTAVASTI HALVEMPIAKIN MALLEJA! KYSEINEN MALLI PYSTYY PUTSAAMAAN KOKO ASUNNON ILMASSA LILLUVISTA TUHOLAISIStA!

8
Tietoa kasvattamisesta / Se aika taas vuodesta, ulkolajikkeet
« : Helmikuu 17, 2011, 10:27 »
Nyt alkaa taas se aika vuodesta kun aletaan esivalmistelemaan tulee ulkopetiä varten, ketkä ovat jo aloittaneet? mietin tässä että olisinko tehny parveke pedin (vuoraan vain sängynalus laatikon jätesäkillä ja rihmasto laatikkoon) niin ei tarvitse olla peti tehtynä heti kun routa sulaa.

Lyhyesti pedin valmistuksesta niille jotka ei tiedä mistä on kyse:

1. Inokuloidaan puuhaketta ulkolajikkeella kevätpuolella kun lumet on maassa.
2. Kerrytetään kevään ajan rihmaston määrää kunnes lumet sulavat pois.
3. Kaivetaan esimerkiksi matala metri kertaa metri monttu suojaisaan paikkaan, kuten marjapuskien juurelle. Monttu kaivetaan kun routa on sulanut.
4. Monttu täytetään kevään aikana haalitulla rihmastolla ja päälle kaadetaan takaisin kevyesti maata katteeksi, päälle laitetaan pahvia että peti peittyy ja kastellaan!
5. Odotellaan kesän yli ja kastellaan peti jos pahvin ja maan väli on kuivunut jotta rihmasto pysyy nesteytettynä ja elinvoimaisena syksyyn.
6. Syksy koitti ja pinnaus kriteerit täyttyy, liisaihmemaa tatit nousee maasta!

HUOM! Tämä on minun mutua MUTTA, on ollut täällä (muistaakseni) ja shoomeryn puolella puhetta että azuret aiheuttaisi hermostollisia ongelmia. Minusta tuntuisi siltä että kyseessä on se että peti on valmistettu vahvasti lanoitetulle ja "myrkylliselle" maaperälle, sillä lajikkeet cyanescens ja azurescens ovat maan parannus lajeja, nämä sienet imevät maasta kaikki haitalliset raskasmetallit ja myrkyt itseensä. Raskasmetallit ja puutarhamyrkyt tuppaa olemaan yleensä hermostomyrkyn tasoa.
Tee peti vähän lannoitetulle paikalle! ja elä tee petiä alppiruusun juurelle, vanhan sanonnan mukaan alppiruusun kun kuolee, sen jälkeen sen paikalle jää pitkäksi aikaa tyhjä eloton alue, alppiruusu tuottaa sinihappoa (syanidia).

9
Halusin avata keskustelun moisesta aiheesta, nokka ensimmäiseksi tänne -> http://en.wikipedia.org/wiki/Fairy_ring


Kyseessä on siis Haltioiden,maahisten ja keijujen (tontut ymsymsyms.) oviaukko kuolevaisten maailmaan ja kotiin, onko moisia löydetty suomesta?
Mytologian mukaan voit saada portin käyttäjän kiinni jäämällä ringin sivuun väijymään,
rinki häviää yhtä nopeeta kuin tuleekin eli parissa päivässä (portista kulkenut kun palaa takaisin portista omaan maailmaan niin portti häviää).
 
Isot ringit voivat olla satoja vuosia vanhoja, eikä ringin kasvu lopu jos ravinteita löytyy vain ympäristöstä sienelle hajotettavaksi:
Lainaus
Calocybe gambosa has formed huge fairy rings that also appear to be several hundred years old.

Onko kukaan törmännyt Suomessa tälläisiin?

___________________________________________________________________________________________


Pyörittelin mielessäni teoriaa siitä että voisiko tätä käyttäen löytää paljon sieniä seuraamalla rihmaston reunoja.

Sanotaan että meillä on kartta ja piirto välineitä mukana sienimetsällä kartoitusta varten,
Löydämme kanttarellejä jostain kohtaa metsää, lähdemme etsimään tämän löytöpaikan viereltä samoja sieniä ja merkitsemme paikat karttaan.
Kuvassa näitä löytöpaikkoja kuvastaa kiinteä vihreä kaaren pätkä, nyt voimme periaatteessa geometriaa käyttäen merkitä
ympyrän keskipiste josta se sienikanta lähti satoja vuosia sitten, kun keskipiste on löydetty niin voidaan harpilla tehdä karttaan
kasvualueen kartoitus, jota pitkin jos kävelee niin todennäköisimmiten törmäät saman rihmaston sieniin.
(kasvualue kartoitettu vihreällä katkoviivalla, teorian mukaan sieni on levinnyt katkoviivojen kohdalle.)

Tälläinen on teoriani, on löydetty sieni rinkuloita jotka ovat olleet yli 30m halkaisialtaan, suurempia on
vaikea havaita.


Sivuja: 1