Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juksu

Sivuja: 1
1
Kiitoksia tunnistuksesta! Itsekkin aluksi epäilin steriileiksi suippumadonlakeiksi, mutta kasvuympäristö oli tosi poikkeava mihin olen normaalisti tottunut. Toki ne sieltä nurmilauhasta törrötti.

2
Hei, törmäsin tälläisiin järvenrannan (ei hiekka) tuntumassa jyrkän rinteen alapuolella. Kasvoivat nurmituppaassa. En valitettavasti napannut itiöprinttiä, joten sellasesta kuvaa ei ole.

3
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2020
« : Elokuu 13, 2020, 07:28 »
Sijainti on Kainuussa ja kyseessä on vanha villiintynyt metsäautotie, jolla kulkee nykyään silloin tällöin hevosia. Metsätien/polun kapeuden takia paikka on tosiaan melko varjoinen ja tämä onkin yleensä paikka, josta joka vuosi ensimmäiset tulee löydettyä. Tällä spotilla tuo kausikin on pidemmän puoleinen, kuin toisilla tuntemillani spoteilla. Yleensä siitä elokuun alusta aina tuonne pysyviin lumiin saakka.

Noin puolen kilometrin päässä tästä spotista on yksi villiintynyt niitty ja sieltäkin on löytynyt tälle vuodelle jo suippomadonlakkeja, mutta hieman vähänlaisesti.

4
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2020
« : Elokuu 12, 2020, 17:49 »
Täällä ensimmäiset keräilty 30.7. jolloin mukaan lähti melkein viisi grammaa kuivia sieniä. Siitä lähtien on pystynyt samalta spotilta kerätä silokit pois noin viiden päivän välein. Täytyy myöhemmin syksyn edetessä käydä tarkastelemassa muutkin spotit.

 Taitaa tulla huikea sienisyksy!

5
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 02, 2019, 10:32 »
Kainuussa myös tavattu jo useita kymmeniä yksilöitä. Tästä se lähtee!

6
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 29, 2018, 09:47 »
Törmäättekö kuinka paljon steriileihin, tai ainakin steriileiltä vaikuttaviin suippumadonlakkeihin? Olen itse nyt vieraillut aktiivisesti parhaalla spotillani ja vaikuttaa tosiaan että joko itiöt on pudonneet niin totaalisesti että heltat ovat "puhtaat" tai sitten tosiaan ovat steriilejä. Täällä on kuvia steriileistäkin, kun selaa melkein sivun alareunaan: https://www.shroomery.org/12510/Psilocybe-semilanceata
Ihan muutamia vain sattunut tulemaan vastaan vuosien varrella.

7
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 28, 2018, 16:14 »
Kainuusta löytyi tänään reilu 400 yksilöä. Vielä eivät ole ruvenneet puskemaan itiöemiä muualle kuin erittäin suojaisiin paikkoihin, joissa kasvusto pysyy kosteana. Sateita  siis odotellessa.

8
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 23, 2018, 07:25 »
Kainuun alueella tosiaan vaikuttaa siltä, että kausi on korkattu. Ensimmäiset havainnot jo 15. päivä, jolloin kasvu oli vielä erittäin vähäistä. Pelkästään kylmempien öiden ja yökosteuksien myötä kasvu on runsastunut huomattavasti jo yhden viikon aikana. Spotteja on useampi, joista vasta vain yhdeltä osiolla on löytynyt suippuja alkavana syksynä. (Reilu 100 yksilöä, pinnejä jätetty kasvamaan) Ulkona näyttääkin olevan syyssade, jota onkin pitkään toivottu.

9
Suippumadonlakki / Vs: Milloin kausi alkaa?
« : Elokuu 22, 2018, 17:58 »
Kainuun korkeuksilla havaintoja jo viime viikolta.Tällä viikolla kasvu on ollut parempaan suuntaan vaikka mitään suurempia sateita ei ole ollut havaittavissa.

Sivuja: 1