Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sakarias

Sivuja: 1 2
1
Voi. Jotkut sienet on hitaita itsessään, jotkut taas ristiriidassa itsensä, toisten tai ympäristön kanssa ym. Mielestäni kolonisoitumisen hitaus ei itsessään ole välttämättä merkki ongelmista, ellei hitautta itseään pidä ongelmana, vaikka yksi syy kolonisaation hitaudelle voikin olla esim. mikrobikontaminaatio. Toki pidempi kolonisoitumisaika voi altistaa esim. substraatin kolonisoitumiselle mikrobeilla jos sterilointi ei ole onnistunut täydellisesti ja joskus silloinkin, mutta turha huolehtia, sillä olettaen, että käytät pf-tekkiä, on aika vähän mitä voit asialle tehdä. Pohjalle kosteutta kerryttänyt purkki kannattaa kääntää nurin ja valon ja pimeän sykliä voi muuttaa, siinä se. Hyvistä viboista tai puhumisestakaan tuskin on haittaa. Toivo parasta ja kaada parin viikon päästä purkeista steriilisti kolonisoitunut kakku.

2
[smg id=5594]

Tämmönen touhu pihamaalla sateiden jälkeen. Kävin epäilemään noita syötäviksi ja tunnistusvarmistusapua kaipaan.

Tuo on kartiohuhtasieni. En ole itse huhtasieniä koskaan syönyt, mutta kirjallisuuden, huhupuheiden ja Terencen ilmeen mukaan ne ovat erinomaisia ruokasieniä!

3
Kuopion yliopistossa on itseasiassa kaikessa hiljaisuudessa tutkittu jo kymmeniä vuosia psykedeelejä. 1980-luvulta lähtien siellä tutkittiin (sittemmin eläköityneen) Mauno Airaksisen johdolla psilosybiinisieniä sekä beetakarboliineja, ja nykyään J. C. Callaway (sama jäbä, joka kehitti Finola-hamppulajikkeen) toimii etnofarmakologian laitoksen dosenttina ja tekee mm. ayahuascalla tutkimusta.

James C. Callaway on tosiaan ollut mukana joissakin ayahuascaa käsittelevissä tutkimuksissa yhdessä mm. Shulginien, Charles Grobin ja Dennis McKennan ym. suurpamppujen kanssa, mutta viimeinen aiheeseen liittyvä artikkeli on julkaistu 2006. Ymmärtääkseni Callawaylla ei ole enää tutkijan virkaa Suomessa, eikä Kuopion kampuksella nykyisessä Itä-Suomen yliopistossa saati muualla Suomessa tietääkseni tehdä psykedeeleihin liittyvää tieteellistä tutkimusta. Suomessa ei myöskään ole etnofarmakologian laitosta, Callaway työskenteli farmakologian laitoksella ja A. I. Virtanen -instituutissa.

4
Vapaa aihe / Vs: Visual snow ja muut pysyvät aistiharhat
« : Huhtikuu 17, 2014, 14:28 »
Onhan tuota; joskus selkeämpänä ja joskus ei lainkaan. Varmaankin tuota esiintyy jossakin määrin kaikilla ja tällaisiin ilmiöihin pätee nähdäkseni aika yleisesti se, että ne koetaan sitä voimakkaampina (ja häiritsevämpinä), mitä enemmän niihin kiinnittää huomiota ja erityisesti, mikäli niihin liittyy ahdistusta ym. Sama pätee tinnitukseen. Onko sulla migreeniä?

5
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Nuijahome
« : Maaliskuu 14, 2014, 18:16 »
Kuviesi perusteella tuossa ei kasva mitään muuta kuin hometta. Valkoinen höttö on homeen rihmastoa ja mustat täplät sen itiöemiä. Mitään pelastettavaa ei nähdäkseni ole, jos on koskaan ollutkaan.

6
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Nuijahome
« : Maaliskuu 14, 2014, 17:10 »
Esim. http://imgur.com/

Laita suora linkki jos ei upotus onnistu. Hieman hankalaa ilman kuvia arvioida mistä voisi olla kyse.

7
Ks. "bruising". Taikasienisolun hajotessa sen sisältä vapautunut, ilman kanssa tekemisiin joutunut psilosiini hapettuu sinertäviksi hapettumistuotteiksi. No problem.

8
En tiedä popkorn-tekistä, mutta erään tuntemani henkilön kokemuksen mukaan ainakin pf-tek-kakut kestävät tarvittaessa muutaman päivän terraariossaan ilman sumuttelua kun pohjan lecasoraan tms. sumuttaa tai jopa kaataa vettä niin, että siitä haihtuva kosteus riittää korvaamaan terraarion aukoista poistuvan kosteuden. Micropore-teipillä peitetyt ilma-aukot riittävät kohtuulliseen ilmanvaihtoon. Kasvamassa oleva itiöemäsato voi kenties kärsiä hieman, mutta sillä ei ymmärtääkseni kuitenkaan ole vaikutusta seuraaviin satoihin.

9
Kosteuden kertyminen lasin sisäpinnalle on aivan normaalia, eikä pelkästään siitä kannata huolestua. Mikäli kosteutta kertyy niin paljon, että se kasautuu selkeäksi lammikoksi lasin pohjalle, voi lasin kääntäminen ylösalaisin auttaa levittämään kosteutta tasaisemmin. Tuo "kerääntynyt kosteus" on hämäävä termi, enkä täysin ymmärrä sen merkitystä. Bakteerikasvusto voi olla löysän nestemäisen oloinen tai erittää nestettä, mutta enpä ole koskaan nähnyt lasin pintaan kertyneeltä kirkkaalta kosteudelta näyttävää bakteerikasvustoa.

10
Muu sienikeskustelu / Vs: Kuukauden sieni
« : Maaliskuu 13, 2014, 15:16 »
Kauniita kuvia ja komeita sieniä! Onko nää sun omia otoksia?

11
MAO-estäjien (MAOI) ja taikasienten (ym. psykedeelien) yhteiskäytössä kannattaa mielestäni olla varovainen. Taikasienten psilosybiini- ja psilosiini-, sekä esim. pilviharmikin MAOI-pitoisuudet vaihtelevat suuresti, eikä yhteisvaikutusta voi useinkaan tarkasti ennustaa. MAOI kilpailee psilosiinin kanssa psilosiiniä hajottavaan monoamiinioksidaasientsyymiin (MAO) kiinnittymisestä hidastaen psilosiinin hajoamista keskushermostossa ja muualla kehossa, jolloin sen vaikutus voimistuu ja pitkittyy. Tarkka mekanismi tunnetaan huonosti, mutta yhteisvaikutus voi äityä niin voimakkaaksi, että se johtaa ilmeisimmin liiallisen serotonergisen vaikutuksen seurauksena serotoniinioireyhtymään (serotoniinisyndrooma), joka koostuu seuraavanlaisista oireista:

vatsakouristukset, vaikea ripuli, sekavuus, tajuttomuus, puhehäiriöt, kömpelyys, lihasnykäykset, lihasjäykkyys, vapina, epileptiset kohtaukset, sydämen tiheälyöntisyys, verenpaineen voimakkaat vaihtelut, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, hikoilu ja kohonnut kuume.

Tässäkin ketjussa on kuvailtu kenties lieväksi serotoniinisyndroomaksi luokiteltavia kokemuksia. Kaikkia yllä lueteltuja oireita ei välttämättä tule esiin ja oireet voivat olla lieviä. Serotoniinisyndrooma kasvaa hiljalleen erilaisen oireilun voimistumisena ja alettuaan laantumaan yleensä häviää täysin. Pahimmillaan serotoniinisyndroomaan voi kuitenkin kuolla! Tämän vuoksi ainakin itse lämpimästi suosittelisin MAOI + taikasienikomboon suhteellisen selväpäistä seuralaista, joka tunnistaa sienten ja käytettävän MAOI:n tavanomaisia vaikutuksia ja osaa tarvittaessa huolestua, mikäli sienipää alkaa kouristaa tms. Vakavat seuraamukset ovat useimmiten estettävissä ajoissa ajoitetun sairaalahoidon avulla, eikä sairaalahoito laittomien päihteiden vuoksi johda juridisiin seuraamuksiin.

MAO-estäjillä on haitallisia yhteisvaikutuksia myös muiden aineiden (mm. eräät ruoka-aineet) kanssa ja esim. SSRI (tms.) + MAOI on ihan ehdoton ei-ei.

12
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Itiöemä ilman itiöitä
« : Maaliskuu 12, 2014, 21:23 »
No voihan harmistus! Komeita lakkeja kuitenkin. :) Eräs tuntemani henkilö on törmännyt vastaavaan ilmiöön omien kasvatustensa kohdalla, mutta on syönyt steriilit sienet muiden joukossa, eikä siksi ole huomannut eroa vaikutuksissa. En osaa varmuudella sanoa tuon enempää, mutta netin huhupuheiden mukaan steriiliys on kohtalaisen yleistä, eikä sillä ole vaikutusta psilosybiini/psilosiinipitoisuuksiin.

13
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Onko pf-tek kakku pilalla?
« : Maaliskuu 10, 2014, 20:09 »
Kamera tarkentaa purkin pintaan ja jättää epäillyn läikän hieman epätarkaksi. Onko läiskä nestemäinen, vai kiinteää kasvustoa? Onko tummempi alue läikän keskellä kakun sisään kulkeva varjoinen onkalo, vai tummaa kasvustoa? Kasvaako mahdollinen kasvusto sienirihmaston päällä, vai onko se estänyt rihmaston kasvua ja/tai tuhonnut sitä?

Kellertävän värin puolesta kyse voisi periaatteessa olla ns. mykopissasta, joka on rihmaston hyvänlaatuista eritettä, mutta toki myös esim. juuri bakteeri on mahdollinen. Tuon kuvan perusteella en osaa tällä hetkellä tämän tarkemmin sanoa.

Itse heittäisin tuntemattoman mikrobin kolonisoiman tai sellaiseksi epäilemäni kakun metsään, jotta en levittäisi tartuntaa muihin kakkuihin ja/tai sieniä syöviin henkilöihin. Mikäli kuitenkin haluat kokeilla kakun kasvattamista kontaminaatiosta huolimatta, tulee kontaminoitunut alue leikata pois laajoin marginaalein. Dunkkaaminen ja itiöemien kasvattaminen tulee tapahtua eri astiassa/tilassa kuin muut kakut ja kasvatustilojen tulee olla riittävän kaukana toisistaan. Lisäksi kädet tulee pestä ja desinfioida eri kasvatustilojen huoltamisen ja sadonkorjuun välillä. Huolellinenkaan työskentely ei kuitenkaan takaa kontaminaation häviämistä ja ainakin itselleni saattaisi jäädä kuumotus siitä, että tuotetussa sadossa on patogeenisiä mikrobeja.

14
Vapaa aihe / Vs: Tajunnan menettäminen/pyörtyminen tripillä
« : Helmikuu 24, 2014, 00:33 »
Kaikenlaisiin lääketieteellisiin kysymyksiin suosittelen muuten Duodecimin ylläpitämää Terveyskirjastoa (http://www.terveyskirjasto.fi). Wikipediaan verrattuna kattavampia, ajantasaisia, paremmin kirjoitettuja ja nimenomaan maallikolle suunnattuja artikkeleja erilaisista oireista ja sairauksista ym. Erinomaisena yksityiskohtana artikkelissa usein kerrotaan, millaisessa tilanteessa on suositeltavaa hakeutua tutkimuksiin - ja kuinka nopeasti.

Pyörtyminen: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00069

15
Vapaa aihe / Vs: Tajunnan menettäminen/pyörtyminen tripillä
« : Helmikuu 23, 2014, 19:31 »
Nettikeskustelun kautta on kömpelöä ja hankalaa selvittää pyörtymisen taustalla vaikuttavia syitä. Jos huolestuttaa, mene lääkäriin.

Hyödyllistä lisäinformaatiota olisi silminnäkijän kuvaus pyörtymistilanteesta: oletko esim. kouristanut, virtsannut allesi tai purrut kieleen? Kuinka kauan olit tajuttomana? Tokenitko herättyäsi nopeasti vai jäikö tilanteesta tokkuraa? Onko pyörtymisiä tapahtunut aiemmin? Todennäköisimmin kyseessä on aivan hyvänlaatuinen pyörtyminen, sellaista tapahtuu itse kullekin. Hengityksen pidättäminen (esim. pilveä poltettaessa) voi hidastaa lyhytaikaisesti sykettä ja laskea verenpainetta, mikä on voinut olla osasyynä tapahtuneeseen.

Sivuja: 1 2