Psilosybiini.info

Uutisia

FluX · 99 · 33401

Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
yle: Marihuanan kotikasvatuksesta yhä kovia rangaistuksia Suomessa – osa asiantuntijoista haluaisi muutoksen lakiin

Lainaus
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kommentoi maanantaina marihuanan laillistamista Coloradon ja Washingtonin osavaltioissa ja piti tätä tervetulleena.

Obama myös vertasi marihuanaa alkoholiin ja totesi, ettei marihuanan poltto ole alkoholin käyttöä vaarallisempaa, vaikkakin pitää tapaa huonona ja epäterveellisenä.

– Kieltämättä kansainvälisestikin katsoen nyt on isoja avauksia käynnissä ihan uudella tapaa. Aiemmin ei tällaista kannabiksen totaalista laillistamista taida Uruguayta lukuun ottamatta olla, sanoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n erikoistutkija Tuukka Tammi Yle Uutisille.

Huumemarkkinoista väitellyt sosiologi Jussi Perälä pitää Obaman lausuntoa merkittävänä.

– USA on huumesodan ykkösmaa, joten jos se alkaa laillistaa marihuanan käyttöä, niin kyllä sillä on suuri vaikutus Eurooppaan, Perälä sanoi Yle Uutisille.

Perälä toivoo, että keskustelua käytäisiin myös Suomessa.

– Marihuanan laillistaminen Suomessa on utopiaa, mutta jossain vaiheessa asialle pitäisi tapahtua jotain. Suomessa saa ankaran rangaistuksen jo aikomuksesta käyttää huumausaineita.

Perälä pitäisi tärkeänä marihuanan käyttörikoksen poistamista tai lieventämistä:

– Parasta olisi, jos marihuanan käyttö poistettaisiin rikoslaista ja siitä saisi vaikka vain hallinnollisen seuraamuksen.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Suomen Kuvalehti: Huumerikollisten uusi sukupolvi: Nuoret pyörittävät laajaa bisnestä

Lainaus
Huumausainerikosten määrä Suomessa kasvaa rajua vauhtia. Etenkin Helsingissä tilanne on huonontunut voimakkaasti. Törkeiden huumausainerikosten määrä kasvoi viime vuonna yli 70 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kaikkiaan Helsingissä ilmoitettiin yli 3 300 huumausainerikosta vuonna 2013.

Huumausaineiden tarjonta on lisääntynyt merkittävästi varsinkin pääkaupunkiseudulla, mutta Helsingin huumepoliisin rikoskomisarion Jari Pynnösen mukaan ilmiö on valtakunnallinen. Epäiltyjen hallusta on takavarikoitu lähes poikkeuksetta suuria määriä muualle Suomeen levitettäväksi tarkoitettuja huumausaineita.

”Markkinoille on tullut myös uusi sukupolvi huumerikollisia. He ovat poliisille entuudestaan täysin tuntemattomia henkilöitä, joilla ei ole rikosrekisteriä. Meille on tullut tutkintaan isoja juttukokonaisuuksia, joissa poliisille tuntemattomat nuoret henkilöt pyörittävät määrältään hyvin laajaa huumekauppaa. Tämä on uusi ilmiö”, Pynnönen sanoo.

Pynnösen mukaan erityisesti amfetamiinia, ekstaasia ja kokaiinia liikkuu markkinoilla nyt paljon. Isoihin kannabiksen kasvattamoihin törmätään viikoittain. Toiminta on ammattimaista.

Helsingissä oli viime vuonna niin paljon huumejuttuja, että emme olisi pystyneet tutkimaan yhtään enempää. Huumeiden tarjonta on lisääntynyt niin voimakkaasti, että uusia juttuja tulee kuin liukuhihnalta. Juttujen laajuus paisuu jatkuvasti ja tekijöiden määrä on suuri”, Pynnönen sanoo.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Helsingin Sanomat: Suomen viranomaiset saattavat valvoa internetiä jo kahden vuoden kuluttua
http://www.hs.fi/kotimaa/a1392367397667?jako

Lainaus
Puolustusvoimilla on valmiina suunnitelma siitä, kuinka Suomessa pitäisi valvoa tietoliikennettä ympäri vuorokauden.

Tulevalla valvonnalla Puolustusvoimat pyrkii havaitsemaan ja tunnistamaan Suomen turvallisuuden kannalta haitallisen verkkoliikenteen valtakunnanrajoilla.

Puolustusvoimien mukaan Suomelle riittää yksi valvontajärjestelmä. Se ohjaisi epäilyttävää verkkoliikennettä asiasta vastuussa olevalle viranomaiselle, kuten suojelupoliisille, keskusrikospoliisille, Puolustusvoimille tai Viestintävirastolle.

Valvonta- ja tiedustelukyvyn kehittäminen aloitettaisiin jo tänä vuonna, ja järjestelmää testattaisiin vuonna 2016. Täysi valmius verkkoliikenteen valvontaan saavutettaisiin vuonna 2018.

Verkkovalvonnan edellytyksenä on, että eduskunta säätää lain, joka mahdollistaa valvonnan. Asiaa pohtivan työryhmän määräaika päättyy kesäkuussa.

[...]

Poliisissa ollaan tuohtuneita Puolustusvoimien näkyvästä roolista ohjelmassa. Poliisihallitus arvostelee muun muassa "Puolustusvoimien roolilaajennusta" ja "puolustusvoimavetoisuutta".

Poliisihallitus kannattaa kuitenkin kansallisen kybertiedustelukyvyn luomista Suomeen. Perusteena ovat suojelupoliisin tarpeet muun muassa terrorismin torjunnassa.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Helsingin Sanomat: Tulli haluaa lisää valtuuksia tietoverkkojen tiedusteluun

Lainaus
Tulli on liittynyt niiden viranomaisten kuoroon, jotka havittelevat itselleen parempia mahdollisuuksia verkkotiedusteluun.

Tullissa on oltu erittäin harmistuneita siitä, että se on unohdettu kokonaan hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvasta kyberturvallisuusstrategiasta.

Tullissa vaaditaan, että se muistettaisiin viimeistään nyt, kun strategian toimeenpano-ohjelma on valmistumassa.

"Haluamme varmistaa, että meillä on oma toimintakyky myös verkossa ja että tulli huomioitaisiin täytäntöönpano-ohjelmassa toimivaltaisena viranomaisena", sanoo tullin valvontaosaston päällikkö Sami Rakshit.

Propsit Tullille suoraselkäisyydestä - verkkovalvontaoikeuksia ei vaadita verukkeella sisämaan terrorismin torjuntaan, vaan sanotaan suoraan, mistä on kyse:

Lainaus
"Haluamme pureutua yksittäistapauksiin, tunnistettuihin kohteisiin."

"Meillä on kädet täynnä verkon kautta tilattuja laittomia tavaroita, huumeita ja lääkkeitä", Rakshit sanoo.

"Se ei kovin pitkään enää vetele, että me vain blokkaamme tavaroita tullipostissa pois. Meidän täytyy pystyä vaikuttamaan itse kaupankäyntiin siellä lähtöpäässä."
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher

Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Etelä-Suomen Sanomat: Itella on voimaton: Huomaamaton kirjekuori voisi sisältää satoja LSD-lappuja
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/05/16/itella-on-voimaton-huomaamaton-kirjekuori-voisi-sisaltaa-satoja-lsd-lappuja

Lainaus
Itellalla on vain vähän keinoja valvoa postilähetyksiä. Laittoman tavaran lähettäminen on kiellettyä, mutta käytännössä lähetysten sisällöstä ei yleensä ole tietoa.

- Meillä ei ole koskaan oikeutta avata suljettuja kirjeitä. Viestintäsalaisuus on suojattu perustuslaissa, kertoo Itellan yritysturvallisuusjohtaja Markku Rajamäki.

Sen sijaan paketti voidaan postilain mukaan avata, mikäli on syytä epäillä, että lähetys saattaa aiheuttaa vaaraa terveydelle tai omaisuudelle.

Netissä toimivat rikolliset hyödyntävät usein postia laittoman tavaran lähettämisessä. Tänä keväänä Suomen suurimmaksi nettihuumekaupaksi itseään väittävä "Douppikauppa" lähetti postin kautta satoja ilmaisia LSD-näytteitä ympäri Suomen. Kaupan tavoitteena oli saada käyttäjät kirjoittamaan kokemuksistaan nettiin. Yksittäin ostettuna annosten hinta olisi ollut noin 7 000 euroa.

Pienen kokonsa vuoksi LSD-lappuja mahtuisi tavalliseen kirjekuoreen jopa satoja.

Rajamäki on yllättynyt siitä, että suomalaisetkin ylläpitävät huumeita myyviä verkkokauppoja. Sen sijaan postin kautta huumeiden lähettäminen ei ole uusi tieto.

- Olisi varmaan naiivia ajatella, ettei sitäkin kanavaa käytettäisi.

Nykytilanne on ajanut postia uudistamaan palveluitaan. Esimerkiksi Poste restantea ei voi enää käyttää nimimerkillä. Lähetystä noudettaessa henkilöllisyys on aina tarkistettava. Uudet ehdot tulivat voimaan viime vuoden huhtikuussa.

- Yksi tärkeä syy käytännön muuttamiselle oli juuri se, ettei jakeluverkkoamme käytettäisi hyväksi rikollisessa toiminnassa, Rajamäki sanoo.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Elektroniikkalehti: Tieto irtosi Vitjasta
http://etn.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=1481

Lainaus
Tieto ja valtionhallinnon tietotekniikkakeskus HALTIK ilmoittavat, että Tieto irtautuu viranomaisten Vitja-tietojärjestelmän kehityshankkeesta.

Vitjan kehitys jatkuu, mutta ilman Tietoa. Tieto maksaa poliisilaitokselle 7,5 miljoonan euron kertakorvauksen vuoden kolmannella neljänneksellä. Tämä korvaus perustuu toimittajan korvaukseen, joka koostuu toimitussopimuksen mukaisesta viivästymissakosta, viivästyksestä aiheutuneiden vahinkojen kattamisesta (vahingonkorvaus) sekä nettokauppahinnan palauttamisesta.

Lisäksi poliisi saa käyttöönsä kaiken tähän asti tehdyn kehitystyön ja dokumentaation. Tähän saakka tehdyt ratkaisut, muun muassa jo käyttöön otettu tuntomerkkijärjestelmä (RETU), jäävät poliisin käyttöön. Tiedon asiantuntijat jatkavat edelleen työskentelyä Vitja-projektissa sovintosopimuksessa määritellyn ajan.

Uusi viranomaistietojärjestelmä Vitja oli tarkoitus ottaa käyttöön kuluvan vuoden alussa. Sen tavoitteena on tehostaa poliisin työtä integroimalla poliisin eri tietojärjestelmät yhteen.

Uutta järjestelmää käyttävät poliisin ohella myös Rajavartiolaitos, Tulli, Hätäkeskuslaitos ja Puolustusvoimat. Käyttäjiä on noin 16 000. Hankkeen kustannusarvio on 25 miljoonaa euroa.
Häh?
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Pari viikkoa vanhaa uutisointia, mutta bongasin vasta nyt.

MTV: Yliopiston huumevarkaat pelästyivät ystävän kuolemasta
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/yliopiston-huumevarkaat-pelastyivat-ystavan-kuolemaa/3404828

Lainaus
Syyttäjä Perttu Könösen mukaan Helsingin yliopiston Viikin laitokselle tehty huumemurto oli helppo juttu. Syyttäjän mukaan 25-vuotias päätekijä oli töissä farmakologian laitoksella. - Hänellä oli avain, Könönen kertoi.

Murron jälkeen huumeita käytettiin ja yksi ihminen kuoli. Tämän jälkeen epäillyt päättivät tuhota huumeet. Pääepäillyn mukaan kuollut ystävä oli painostanut häntä murtoon.

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin syytteitä neljälle noin 25-vuotiaalle miehelle ja yhdelle naiselle. Pääsyytteet koskevat törkeää varkautta ja törkeää huumausainerikosta. He saivat haltuunsa mm. fentanyyliä, heroiinia, morfiinia, kokaiinia, amfetamiinia ja LSD:tä. Syyttäjä vaatiin päätekijälle kolmen vuoden vankeustuomiota ja muille ehdollista vankeutta. Yksi pelkkään huumausainerikokseen syyllistynyt voisi syyttäjän mukaan selvitä sakoilla.

- Idea tuli 25-vuotiaalta ja hän päätti mitä varastettiin. Hänellä on myös alan tuntemusta, Könönen sanoi.

Syyttäjän mukaan erityisesti morfiinin määrä on merkittävä. Morfiinia oli 39 grammaa, josta saisi 4000 käyttöannosta. Heroiinia sen sijaan oli vain 0,04 grammaa, mutta kokaiinia esimerkiksi 8,1 grammaa. Pääsyytetty kertoi, että paikan päälle lähdettiin hakemaan nimenomaan kokaiinia. Kaiken kaikkiaan eri aineita oli viisitoista.

- Hän kahmaisi mukaan kaikkea mitä oli.

Päätekijäksi epäilty myönsi varkauden ja huumausainerikoksen. - Kyse ei ollut erittäin suuresta määrästä, avustaja Tommi Toivonen huomautti ja totesi osan lääkekäyttöön tarkoitetuista aineista vanhentuneiksi.

- Mitään myyntitarkoitusta ei ollut.

- Kuolemantapauksen jälkeen he päättivät tuhota huumeet.

Yliopiston mukaan huumausaineiden arvo oli 55000 euroa. Ne oli tarkoitettu tutkimuskäyttöön. Yliopistolta kerrottiin jo aiemmin huumeilla on tutkittu erilaisten huumeriippuvuuksien mekanismeja ja pyritty löytämään uusia lääkkeitä erilaisiin aivosairauksiin, esimerkiksi Parkinsonin tautiin. Tutkimuksia on tehty jo useiden vuosien ajan ja niihin on vuosien varrella osallistunut sekä yliopiston henkilökuntaa että opiskelijoita.

MTV: Farmasian osaston avaimia kateissa ja turvakäytännöt 1970-luvulta - "Luotimme ihmisiin"
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/farmasian-osaston-avaimia-kateissa-ja-turvakaytannot-1970-luvulta-luotimme-ihmisiin/3405236

Lainaus
Murto oli helppo toteuttaa. Ulko-ovet olivat tavan mukaan päiväsaikaan auki ja pääsyytetty tunsi paikan, koska oli ollut siellä tutkimusapulaisena. Farmasian osastolle varkaat pääsivät 25-vuotias opiskelijan omilla avaimilla, joita hän ei ollut palauttanut tutkimusprojektin loputtua. Niin sanotun vaakahuoneen ovi oli auki ja huumekaapin avainta säilytettiin purkissa huumekaapin kupeessa.

- Näin on ollut neljäkymmentä vuotta, [farmasian professori Raimo Tuominen] kertoi.

- Turvakäytännöt ovat olleet 1970-luvulta samanlaiset, Tuominen kertoi. - Koskaan aikaisemmin ei ole kadonnut mitään.

Tuominen kertoi, että yksikössä on tehty viime aikoina Parkinsonin tautiin liittyviä tutkimuksia. Rotille ja hiirille annetaan amfetamiinia, jolla koe-eläimille saadaan aikaan Parkinsonin taudin oireita.

Sen sijaan esimerkiksi kaapissa ollutta lsd-huumetta ei ollut koskaan käytetty.

Huumetutkimuksia on yksikössä tehty 1970-luvun alusta saakka. Huumeet ostetaan isoilta lääketehtailta.

Pääsyytetty kertoi oikeudessa, että hänen kuulemansa mukaan huumeita oli ennenkin otettu kaapista ja tilalle oli punnittu saman verran jotain muuta ainetta.

Professori Tuomisen mukaan kaikki huumeet oli tarkistuspunnittu ainakin vuonna 2008, mutta mahdollisesti myös viime tammikuussa. - En osaa sanoa varmasti.

Huumausaineiden säilytysluvan myöntävä Fimea kiinnostui huumeiden säilytyksestä varkauden jälkeen ja pyysi selvityksiä.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
yle: Jopa 90 % netistä tilatuista lääkkeistä on väärennöksiä
http://yle.fi/uutiset/jopa_90__netista_tilatuista_laakkeista_on_vaarennoksia/7285522

Lainaus
Tullin kirjaamat lääkerikokset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Tänä vuonna Tulli on paljastanut jo lähes yhtä monta lääkerikosta kuin toissa vuonna yhteensä.

Lentotullissa käsitellään 40 miljoonaa lähetystä vuosittain. Tullin haaviin jää päivittäin ulkomailta tilattuja lääkkeitä. – Se johtuu nettikaupan voimakkaasta kasvusta. Lisäksi lääkkeiden alhainen hinta ja mahdollisuus toimia netissä periaatteessa anonyymisti saa ihmiset tilaamaan lääkkeitä netistä, sanoo Postiliikenteen valvonnan esimies Sami Tammisto Lentotullista.

Lentotullin kirjaamat lääkerikokset ovat kasvaneet kymmenen viime vuoden aikana. Tänä vuonna toukokuun loppuun mennessä Tulli oli paljastanut jo 1 100 lääkerikosta. Tämä on lähes yhtä paljon kuin koko toissa vuonna yhteensä.

Lääkerikosten kasvu näkyy lisääntyneenä työmääränä Tullissa. –  Tullilaboratorio on tälllä hetkellä tukkeutunut lääkkeistä sekä erilaisista designhuumeista ja huumeista, kertoo Tammisto.

yle: Kemi luopuu lääkkeettömästä hoitomuodosta päihdetyössä
http://yle.fi/uutiset/kemi_luopuu_laakkeettomasta_hoitomuodosta_paihdetyossa/7288456

Lainaus
Kemissä on päätetty, että kaupungin päihdehoitopaikoissa luovutaan korva-akupunktiohoidoista. Johtava lääkäri Mari Kärkkäinen perustelee ratkaisua sillä, että akupunktio ei ole Käypä hoito -suositusten mukaista eikä hoidon vaikuttavuudesta ole riittävästi näyttöä.

Akupunktiohoito on käytössä kuitenkin useissa muissa kaupungeissa ja Kemissäkin yksityisessä päihdehoitolaitoksessa.

35-vuotias Pekka on saanut hoidosta apua opiaattivieroitusoireisiinsa, vaikka alussa asenne olikin epäileväinen [...] Pekka kertoo, että monet hänen tuntemansa ihmiset ovat ihmetelleet kaupungissa vallitsevaa linjaa.

– He ovat suhtautuneet  negatiivisesti, että miksi näin. Sitten patistetaan terveyskeskukseen tai muualle, vaikka olisi nimenomaan olemassa tämä lääkkeetönkin hoitomuoto.

Ryhmässä annettava akupunktio on kustannustehokas, lääkkeetön ja sivuoireeton hoitomuoto. Akupunktiohoidosta luopuminen tarkoittaa usein siirtymistä kalliimpiin hoitoihin, kuten laitos- ja lääkehoitoon.

Hoitokoti Päihdejelpissä ollaan sitä mieltä, että ihmisen oma kokemus hoidon antamasta avusta on tärkeämpää kuin lääketieteellinen fakta. Sairaanhoitaja Maria Thomasson kertoo, että akupuntiohoito on vakiintunut osa heidän tarjoamaansa päihdekuntoutusta.

– Ihmiset ovat kuitenkin tottuneet sitä saamaan. He kokevat sen hyödylliseksi ja saavat siitä apua. Se on lääkkeetön vaihtoehto ja aiheuttaa sivuoireita vain harvoin. Siitä luopuminen jättäisi aukon annettavaan hoitovalikoimaan, Thomasson sanoo.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa gabriel

 • Tulokas
  • Viestejä: 4
  • Karma: 1
  • Profiili
http://www.tivi.fi/kaikki_uutiset/torverkon+kayttajat+paljastava+bugi+on+saamassa+korjauksen/a999205

Lainaus
Tor-verkon käyttäjät paljastava bugi on saamassa korjauksen
 Anonyymin internetin käytön mahdollistava Tor-verkko on saamassa paikkauksen tietoturva-aukkoon, jonka avulla on mahdollista jäljittää Torin käyttäjät ja verkon piilopalvelut.

Carnegie Mellon -yliopiston tietoturvatutkijoiden oli määrä esitellä haavoittuvuutta ja tapaa hyödyntää sitä elokuussa järjestettävässä Black Hat -konferenssissa, mutta yliopiston lakiasiainhoitaja esti esityksen.

Nyt The Tor Project -yhteisö on puuhailemassa korjausta haavoittuvuuteen. The Tor Projectin vetäjä Roger Dingledine kertoo sähköpostituslistalla uskovansa ymmärtäneensä, missä Torin bugi on.

Dingledine uskoo myös tietävänsä tavan, jolla bugi on mahdollista korjata.

”Uskon, että tiedämme, mitä he tekivät ja miten korjata se”, Dingledine toteaa tietoturvatutkijoiden löydöksestä.

Tietoturvatutkijoiden mukaan Torin käyttäjä on mahdollista jäljittää alle 3000 dollarin välineistöllä. Heidän perutun esityksensä nimi oli ”Sinun ei tarvitse olla NSA murtaaksesi Torin: käyttäjän anonymiteetin poistaminen halvalla”.


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Dingledine uskoo myös tietävänsä tavan, jolla bugi on mahdollista korjata.

”Uskon, että tiedämme, mitä he tekivät ja miten korjata se”, Dingledine toteaa tietoturvatutkijoiden löydöksestä.

Tietoturvatutkijoiden mukaan Torin käyttäjä on mahdollista jäljittää alle 3000 dollarin välineistöllä. Heidän perutun esityksensä nimi oli ”Sinun ei tarvitse olla NSA murtaaksesi Torin: käyttäjän anonymiteetin poistaminen halvalla”.
Käsittääkseni kyse ei varsinaisesti ollut edes bugiexploitista, vaan brute forcesta:
Lainaus
"In our analysis, we've discovered that a persistent adversary with a handful of powerful servers and a couple gigabit links can de-anonymize hundreds of thousands Tor clients and thousands of hidden services within a couple of months. The total investment cost? Just under $3,000."
Tämä on mahdollista estää ainoastaan Tor-verkon noudattamaa mallia muuttamalla.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Poissa Psilocybin Laden

  • Viestejä: 92
  • Karma: 28
  • Profiili
WHO kannattaa huumeidenkäytön dekriminalisointia.

Lainaus
The United Nations' leading health agency, the World Health Organization, has called on countries around the world to end the criminalisation of people who use drugs. The call was made in a report published this month that looked at policy responses for dealing with HIV among key populations – men who have sex with men, people who inject drugs, people in prisons and other closed settings, sex workers and transgender people. The WHO's unambiguous recommendation is clearly grounded in concerns for public health and human rights. Whilst the call is made in the context of the policy response to HIV specifically, it clearly has broader ramifications, specifically including drug use other than injecting.

In the report, the WHO says:

    “Countries should work toward developing policies and laws that decriminalize injection and other use of drugs and, thereby, reduce incarceration.
    Countries should work toward developing policies and laws that decriminalize the use of clean needles and syringes (and that permit NSPs[needle and syringe programs]) and that legalize OST [opiate substitution treatment] for people who are opioid-dependent.
    Countries should ban compulsory treatment for people who use and/or inject drugs ”

The report also highlights Portugal's success in decriminalising personal drug possession and treating drug use as a health, rather than a criminal justice, issue. (You can find out more about this approach here.)

This is perhaps the clearest call for such far-reaching reform from within the UN community.

The executive director of UNAIDS has also made similar statements in the past. Here he is (on the left) agreeing to a resolution calling for decriminalisation at the International AIDS Conference in Vienna in 2010:

This latest call from a UN agency is likely to have been informed by recommendations made in 2012 by the Global Commission on HIV and the Law (pdf), an independent body convened by the United Nations Development Programme and UNAIDS to explore the discrimination experienced by people living with HIV. The Commission's final report contained the folowing statement:

“Reform approaches towards drug use. Rather than punishing people who use drugs but do no harm to others, governments must offer them access to effective HIV and health services, including harm reduction programmes and voluntary, evidence-based treatment for drug dependence”

The growing chorus of UN voices calling for the same progressive drug policy reform offers some hope that the United Nations Office on Drugs and Crime, the body that oversees the current international drug control regime, will adopt a similarly pragmatic and humane approach to dealing with people who use drugs. Ending criminalisation remains something that the UNODC has hinted at but so far never called for as explicitly as their UN colleagues. Given that the WHO, UNAIDS and UNODC share responsibility for HIV policy, it is surely only a matter of time.

For more on decriminalisation, what it means, who is doing it, why, and how, see this chapter written by Transform's Steve Rolles, and Niamh Eastwood from Release, in the HRI Global State of Harm Reduction 2012 report.


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
HS: Korkein oikeus moittii Helsingin poliisia laittomista kotietsinnöistä
http://www.hs.fi/kotimaa/a1409105372625

Lainaus
Korkein oikeus (KKO) on ensimmäistä kertaa linjannut poliisin tekemien kotietsintöjen laillisuutta. Kahdessa ennakkopäätöksessään KKO katsoo, että Helsingin poliisi on tehnyt kotietsintöjä ilman laissa säädettyjä edellytyksiä tai rikkonut suhteellisuusperiaatetta.

KKO kumosi alempien oikeusasteiden päätökset. Niiden mielestä poliisin kotietsinnät olivat olleet lainmukaisia.

Mahdollisuus viedä kotietsintöjen laillisuus tuomioistuimen tutkittavaksi tuli lakiin kolme vuotta sitten.

Molemmissa päätöksissä oli kyse tilanteesta, jossa poliisin pysäyttämä autoilija kieltäytyi huumausaineen pikatestistä. Pitkälti sen takia komisario – molemmissa tapauksissa sama komisario – määräsi kotietsinnän, koska poliisin tulkinnan mukaan miehiä oli syytä epäillä huumausaineen käyttörikoksesta.

Lain mukaan poliisi voi tehdä etsinnän, jos tutkittavasta rikoksesta voi seurata vähintään kuuden kuukauden vankeusrangaistus. Huumausaineen käyttörikoksen enimmäisrangaistus on juuri kuusi kuukautta.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher