Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mädi

Sivuja: 1 2 3 ... 43
1
Vapaa aihe / Vs: Bittiraha (Bitcoin)
« : Marraskuu 09, 2013, 08:29 »
Paljon parempaa kun se, että istuisi pelaamassa jotain sim cityä tai transport tycoonia tai mitä lie, kun tässä tulee vielä kaiken päälle oikeasti jotain tuottoa itselle. :D

Ehkä kapitalistin näkökulmasta.

2
Elikkä tosiaan kakku oli ollut hautumassa noin kuukauden ja muuttunut täysin valkoiseksi, jonka jälkeen siirsin sen kasvatustilaan. Mutta sitten jostain kumman syystä rihmasto on alkanut katoamaan :S.

Kyseessä on maissipohja,joka on myöskin nesteytetty.

Rihmasto kuivuu ja pienenee muutenkin rihmaston hajottaessa kasvualustaa.

3
Tää kai on sen nimi..
www.u-gro.info

Nyt ois kiva kuulla onko kenelläkään onnistuneita kokemuksia kyseisenmerkkisen kookoksen kanssa, koska ostin sitä itse juuri.

Tämä merkki toiminut moitteetta joka kerta.

4
Toimisto / Vs: Varmuuskopiot
« : Syyskuu 16, 2013, 12:01 »
Kuinkas usein näitä hoidetaan nykyään ja minkälaisella laitteistolla sekä salauksella?

Noin kerran viikossa 256-bit AES swordfish.

5
Miksi suositellaan juurikin tummaa riisijauhoa? Miten se on parempaa kuin tavallinen tumma riisi? Omien kokemusten mukaan menee juuri toisinpäin, että kumpaa kannattaa käyttää.

Voiko itiöruiskun tehdä niin, että imaisee steriilin ruiskun täyteen kiehuvaa vettä kattilasta, pistää jääkaappiin jäähtymään, ja ruiskun jäähdyttyä ottaa männän irti ja raapii itiöt ruiskun toisesta päästä sisään? Mitä mä en ota huomioon, kun näin päässäni pähkäilen että miksei toimisi?

Luultavasti jauhon käyttäminen liittyy siihen että ravinteet saadaan paremmin sekaisin vermikuliitin kanssa ja lisäksi se steriloituu varmemmin.

Varmaan onnistuu näinkin. Suurimmat uhat näen siinä että sinne ruoskuun menee aika paljon ilmaa joka jää sinne kun mäntä laitetaan takaisin ja sekoittuu veteen, jolloin kontaminaatiovaara kasvaa. Toki itiövesi on ilman kanssa kosketuksissa toisellakin tekniikalla tehdessä mutta ei varsinaisesti mene sen kanssa sekaisin (tai ei ainakaan ole tarkoitus). Tässä täytyy puntaroida onko shottilasin keittäminen vaikeampaa kuin itiöiden raaputtaminen pienestä ruiskun aukosta sisälle. Lisäksi sekoittaminen on varmasti vaikeampaa tällä tekniikalla.

6
Puu on vanha, mutta tuli tässä mieleen kun tulevaa säilytystapaa mietin, että mikä olisi paras tapa pussittaa sellaisenaan ostettu silikageeli/kissanhiekka? Talouspaperin sisällä ja pienellä palalla teippiä kiinni? Vai ehkä omella kankaan sisälle? Vai joku muu? Noita silica gel pusseja kun ei tunnu pystyvän ostaa kuin kalliilla kansainvälisesti, ja enkä ihan heti viitsisi lähteä kiertelemään kauppoja niiden toivossa.

Jos 1,60 e sadasta pussista on paljon postikuluineen niin voihan sitä ommella itse  :) http://www.ebay.co.uk/itm/100X-Small-Bags-1g-Silica-Gel-Desiccant-Sachet-Pouches-Dryout-Moisture-Absorber-/261251302274?pt=UK_Packaging_Materials&hash=item3cd3ca8382

Ah, katsos vain. Kiitoksia linkistä! Selailin päivällä mm. hetken ebayssa muttei osunut tuo silmään. Toivotaan että saapuu perille.. Siihen asti väliaikaisena ratkaisuna saa toimia toisesta puusta löytynyt suodatinpussi/suola -hökötys. Noista pusseista vielä, mistä tunnistaa imuvaransa käyttäneen pussin? Kun nuohan eivät olleet niitä indikaattoripusseja.

Olen itse käyttänyt yhtä pussia muutaman kerran kerran ja säilyttänyt aina suljetusssa lasipurkissa kun ei ole olleet käytössä. Ei ole ollut mitään ongelmia kosteuden suhteen.

7
Puu on vanha, mutta tuli tässä mieleen kun tulevaa säilytystapaa mietin, että mikä olisi paras tapa pussittaa sellaisenaan ostettu silikageeli/kissanhiekka? Talouspaperin sisällä ja pienellä palalla teippiä kiinni? Vai ehkä omella kankaan sisälle? Vai joku muu? Noita silica gel pusseja kun ei tunnu pystyvän ostaa kuin kalliilla kansainvälisesti, ja enkä ihan heti viitsisi lähteä kiertelemään kauppoja niiden toivossa.

Jos 1,60 e sadasta pussista on paljon postikuluineen niin voihan sitä ommella itse  :) http://www.ebay.co.uk/itm/100X-Small-Bags-1g-Silica-Gel-Desiccant-Sachet-Pouches-Dryout-Moisture-Absorber-/261251302274?pt=UK_Packaging_Materials&hash=item3cd3ca8382

8
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Hautomo, Hauduttaminen?
« : Elokuu 31, 2013, 09:57 »
Yksi ratkaisu mistä olen kuullut on jotakuinkin seuraavanlainen: 2 ämpäriä, akvaariolämmitin.
Yhteen ämpäriin vähän vettä ja akvaariolämmitin sinne veden sekaan, toinen ämpäri päälle ja kakkuset sinne ylempään ämpäriin muhimaan.

Nimitys tuolle systeemille on TIT, eli tub in a tub incubator. Varsin toimiva keino kuulemma pitää lämpötilat tasaisena ja ylhäällä.

Mikä tuossa on minun mielestäni huonoa, on että jos sen kokoa kasvattaa tekemällä esim. kahdesta laatikosta niin siitä tulee helposti melkoisen painava ja siksi monesti hieman epäkäytännöllinen. Ämpäriin kun ei montaa isompaa purnukkaa tai pussia laiteta. Shroomeryssä tälläisiä jotkut on rakennelleet.

9
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Hautomo, Hauduttaminen?
« : Elokuu 29, 2013, 15:08 »
Mitä rakentamiseen tulee varmaan lähtisin liikkeelle jostain styrox -kylmälaukusta, pohjalle säädettävä lämpömatto ja pala styroxia, ettei matto ole suoraan purkkeihin kosketuksissa.

10
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Hautomo, Hauduttaminen?
« : Elokuu 25, 2013, 12:32 »
Olet oikeassa, optimaalinen lämpötila on itseasiassa hieman korkeampi. HuMy:ssä viitataan lähinnä siihen, että normaaleissa huonelämpötiloissa (usein 22-23 astetta) on kolonisoitumisen nopeus jo sitä luokkaa ettei erityistoimille ole tarvetta. Itse olen pitänyt huoneen lämpötilassa ja suuretkin, jopa 5 litran kokoiset pussit, kolonisoituvat melko nopeasti, usein 2-3 viikossa. En siis ainakaan omien kokemusteni perusteella näe tarpeelliseksi tehdä erillistä hauotomoa. Sellaisen rakentamalla voi säästää aikaa, mutta kokonaisuudessa ei puhuttane mainattavasta erosta. Panostaisin ennemmin esimerkiksi kannan eristämiseen ja nesteviljemien tekemiseen, jos haluaa säästää aikaa ja saada parempia tuloksia. Täytyy kirjoittaa asiasta tarkemmin seuraavaan versioon oppaasta.

Shroomery RogerRabbitilla on asiasta myös suhteellisen vahva mielipide:
"And I've been trying to correct that disinformation for years. It's all based on a chart somebody mailed to stamets many years ago showing 86F to be the peak temperature for growth of cubensis on a petri dish, and everybody just accepts it as though Moses carried it down from the mountain on a tablet of stone. However, every single experiment I did to try to duplicate that with extremely accurate temperature monitoring was unable to verify that bogus 86F figure. What I have repeatedly found regardless of strain is that cubensis colonization remains rather flat from about 75F through 81F. Beginning at 83F, the rate of growth falls off sharply. By 86F, growth has slowed down nearly 50% what it was between 75f and 81F. These experiments were conducted on petri dishes that produce little to no heat because of the very thin layer of mycelium. In jars, up to several degrees of heat is produced by the colonizing mycelium; so definitely don't go over 80F to 81F if you're looking for maximum rate of growth. Furthermore, bacteria and thermophilic molds such as Mucor, the black pin mold are stimulated by higher temperatures. Therefore using an incubator set to 86F is certainly favoring bacteria and molds, while slowing down mushroom mycelium growth. Below is a picture of one of my colonization shelves. It sits in my bedroom at normal room temperature and quart jars of rye berries colonize fully in ten days, and pf jars colonize fully in 14 to 21 days, but usually closer to 14. How often do we see posts where people have incubators set at 86F, and they're asking why their jars aren't colonized after four to five weeks, and they have large spots of yellow liquid forming? The liquid is metabolites that the mycelium secretes in response to stress, usually from competitor molds and/or bacteria. What has happened, is they've slowed down the mycelium while stimulating the competitors."

11
Kuinka "äkäinen" tuon ilmapumpun olisi syytä olla? Onko näistä jompikumpi hyvä: http://www.pispalanpalmu.fi/ghe_ilmapumppu_aco-2201_super_silent_13lmin_18w taikka http://www.pispalanpalmu.fi/ghe_ilmapumppu_aco-5503_super_silent_35lmin_4w? Onko muita tarvikkeita joita voisi nyt tilata samaan pakettiin tuolta? Ilmaletkua eikä ilmausrengasta tuolta löytynyt.

Molemmat vaikuttaa ihan hyviltä, jos haluaa pelata varman päälle niin tuo isompi. Ilmausrengas osiosta tarvikkeet -> Ilmaverho. Hydrosora ja kookoskuitu nyt ainakin tulee mieleen mitä tuolta saa.

12
Ensimmäistä kasvatusta nyt siis koitan saada alulle ja olo on todella tietämätön. Mikä on toissijainen kasvualusta? Onko myös ensimmäinen kasvualusta? Ainut asia mitä kattilalla sterilisoidaan on jyvät? Paljon jyviä tarvii semmoiseen keskikokoiseen kasvatukseen? Voiko hyviä tuloksia saada ilman painekattilaa? Vai kannataako hommata vaan tuo painekattila, onko siitä huomattavia hyötyjä? Kiitos jos jaksat valaista!

Tuosta puuttu jonkinverran tavaraa, mutta perusjuttuihin saa vastauksen http://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=15.0 (latauslinkki http://taikasieni.net/hullumykologi/?page_id=7 )

Alkuun pääseen ilman painekeitintä tekemällä PF-tek (oppaasta) tai maissilla http://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=1268.0

13
Painekattila on sitä varten, että sillä sterilisoidaan kasvualustoja? Voiko sen kasvualustan sterilisoida 5l osissa jos haluaa ison?

On sterilointiin. Voit toki tehdä monta pientä purkillista ja yhdistää ne toissijaiseen kasvualustaan. Ota huomioon että 5 litran keittimeen saat luultamasti kerralla noin litran jyviä koska ne pitää olla purkeissa tai pussissa ja sinne pitää saada mahtumaan myös vettä.

14
Jos tekee PF-kakkusia, niin kun ei ole painekeitintä käytössä niin millainen mixi kannattaa laittaa? Maissia? Kahvia sekaan? Tummaa riisijauhoa?

Vermikuliitti - tumma riisijauho -vesi.

15
Tekeekö 5 litran painekattilalla mitään? Minkä kokoista suosittelette hommaamaan?

5 litraa on melko pieni, sinne ei kovin suuria purkkeja ainakaan saa mahtumaan. Joku hieman päälle 10 litrainen on varmaan sellainen peruskoko ja 20-30 litraa jos haluaa kerralla sellaisen millä voi tehdä isoja jyväpusseja tms. tulevaisuudessa. Toki hinta nousee roimasti mitä isompaan mennään.

Sivuja: 1 2 3 ... 43