Psilosybiini.info

Muu keskustelu => Vapaa aihe => Aiheen aloitti: Klonkku - Helmikuu 13, 2011, 18:43

Otsikko: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Klonkku - Helmikuu 13, 2011, 18:43
Siitä asti, kun joku itsekäs sika keksi rajat, ja piti "vallassaan" kaikkea sitä mitä viivat pitivät sisällään, alkoi ihmiskunnan alamäki, ja täsä me nyt olemme. Ihmiskunta. Olemme vallanneet maata häikäilemättömästi vieden KOTEJA muilta IHMISILTÄ. Olemme TAPPANEET TOISIAMME. Olemme pitäneet IHMISIÄ ORJINA. Suunnittelemme ja teemme pahoja asioita MUILLE IHMISILLE. SATUTAMME MUITA IHMISIÄ. Näitä kaikkia asioita on ainakin ollut. Onko näistä asioista mikään muuttunut? ::)

Puhutaan RAUHASTA, mutta onko oikeasti paikkaa, jota edes joku ihminen ei haluaisi TUHOTA? Mitä päässämme on oikein tapahtunut (evoluution tuloksena prbl)?

Pelkään. En tunne olevani turvassa täällä muiden ihmisten keskellä. Haluan usein pois täältä, mutta en vain löydä tietä.

Olen lähiaikoina katsonut muutamia uusia elokuvia. Ja aivan kuin useimipen elokuvien sisällä olisi piiloitettu viesti: "Maailma on menossa väärään suuntaan, se täytyy estää. Aukaiskaa silmänne!" Tällaisia elokuvia ovat mm.:

- How to train your dragon
- Liisa ihmemaassa
- Avatar
- Prinsessa Mononoke (jo vuodelta -97)
(Ja näitä on aivan vitusti lisää... Lisäilen kun keksin/löydän.)

Erlaiset taiteilijat pyrkivät tuomaan totuuksia esille, mutta taiteilijan vaikeus tuoda asia esille on tulkinnanvaraisuus, ja siihen se homma tyssääkin.

Miksi ihmiset, jotka ymmärtävät tilanteen vakavuuden, eivät vain kerää porukkaa, ja käy taistoon ja auta muitakin tajuamaan?? Kertomaan SELVÄSTI kuinka asiat ovat. Suunnitelmia on, ja ollut; eduskunnan kahviautomaattiin LSD:tä, + muut hippiliikkeet/, -tapahtumat ja -ideat (kuinka toimivia ideat olisivat, sitä en tiedä). Ja onhan meillä sananvapaus! Mutta me tarvitsisimme jonkun keulahahmon, joka osaa organisoida ja tehdä asiasta maailmanlaajuisen ReHippies -liikkeen. Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä, että hipit olisivat ainoa vaihtoehto, vaan mahdollinen vaihtoehto.

Muunmuassa minun vanhempani (nykynormaali rahan perässä juokseva eliölauma) eivät tienneet (eivätkä varmasti enää edes muista) psykeleeleistä, ja niiden "vaarattomuudesta" ja mahdollisuuksista ihmiskuntaa auttavina lääkkeinä, ennen kuin kerroin heille asiasta. Psykedeelit ovat useimmille ihmisille PAHA KAMALA TAPPAVA HUUME! >:( siinä, missä pirikin. Huume kuin huume, ja kun laki sanoo niin ihminenkin sanoo. Tottelemme sokeasti lakia, emmekä kyseenalaista onko jokin laki väärin vai ei. Kaverini selitti armeijassa, saaneensa huumevalistusta. Valistuksen aikana kankaalle lävähti dia: Sienet. Armeijaheebo oli alkanut kertoa korvasienistä ja niiden myrkyllisyydestä! Että "ei ne edes nouse päähän ja niistä tulee vain huono olo" ??? Olisipa siellä ollut edes kärpässienistä juttua niin olisivat vähän oikeammilla jäljillä.

Armeijasta tulikin mieleeni, että kuinka väärin sekin on. Ihminen pakotetaan johonkin palvelukseen, kuluttamaan elämästään vähintään puolivuotta muiden pompoteltavana, tai vuoden jossain siviilipalveluksen hommissa, eli keskimäärin kulutat vähintään 1% KOKO ELÄMÄSTÄSI johonkin, mihin et sitä välttämättä haluaisi kuluttaa.

Taiteilijasieluni tulkitsee asiaa seuraavalla tavalla:

                  Tauti
Joku päätti, minä en.
Minun elämäni, joku päätti.
Enkö saa tehdä mitä haluan?.
Eikö maailma olekaan leikkikenttäni?
Enkö voi elää niinkuin toivoisin?
      Eikö tätä järjettömyyttä,
                   tautia,
                   virhettä ihmisaivoissa voi enää korjata?
Toivon, että herään tästä painajaisesta.

-Klonkku


(Vaikka kerroin tekstin aiheen eräille kaveruksilleni, he eivät ymmärtäneet, mutta toivottavasti täällä teksti saa herätettyä enemmän tunteita)

Toivon, että jokainen jolla on ajatuksia, siitä, onko maailma menossa huonompaan/parempaan suuntaan, voisi kertoa oman mielipiteensä asiasta tässä viestiketjussa.


Ajatuksia, joita olen kirjoitellut aiemmin ja jotka antavat toivottavasti vaihtoehtoista perspektiiviä joillekin:

"Mikään ei ole nopeampi kuin mielikuvitus, se on määrittelemättömän lyhyessä ajassa galaksien tuollapuolen, joten käytetään sitä kulkuvälineenä: Kuvittele maailmankaikkeutta avaruudesta. Kuvittele miltä kaikki näyttää sieltä. Noniin, kuvittele hetki. Lennä kauemmas ja kauemmas, voit lentää niin kauas kuin haluat, avaruus on loputon... Pysähdy kuitenkin jostain kohtaa katselemaan elämää sieltä... Sukella sitten avaruudesta takaisin maan pinnalle ja siihen, missä sinä nyt olet, ja mieti asiaa uudelleen. Pystytkö sanomaan molemmista perspektiiveistä katsottuna, että "tapahtuu miten on tarkoitettu"? Eikö kauempaa katsottuna maailma näytä vain...kulkevan radallaan ilman mitään sen kummempaa merkitystä ja "ilman aikaa", sillä niin se on aina (kai) ollut ja tulee olemaan, kun taas täällä maan päällä, siinä ruutua tuijottaessasi kaiken pystyy helposti, tai anakin helpommin, kuvittelemaan kohtaloksi, joksikin jolla on kohtaloksi nimitetty määränpää ja jokin tarkoitus. Mutta tarkoitus mille? En varsinaisesti halua olla osa kohtaloa, mutta eihän sitä koskaan voi tietää.."

"Miksiköhän minä aistin että maailmanloppu on suhteessa aikaan aika pian.. Tosin jäähän tänne elämää ydinsodankin jälkeen, mutta se on vain hyvin erilaista. Ja kehitys jatkuu taas alusta. Evoluutio alkaa joistain sitkeimmistä hyönteisistä. Entä jos jotenkin näin on jo joskus aikoinaan käynyt? Jos elämä ja kehitys on yksi vitun iso sykli. Ihminenhän on luonnostaan vallanhaluinen peto ja kun valta saa ihmisestä ohjat, ihminen tuhoaa kaiken, samalla itsensä. Jos joskus aikoinaan on keksitty laite, joka tuhoaa kaiken elollisen pieniksi hiukkasiksi ja sinkoaa nämäkin hiukkaset avaruuteen. Laite ei ole vain osannut pilkkoa ihan kaikkia bakteereja, ja siitä kehitys, jossa mekin olemme nyt mukana, on alkanut. Entä jos tämä kaikki saavutettu on jo tapahtunut joskus? Jos ihmiskunta on ollut tässä kehityksen vaiheessa joskus ja on pian taas tiensä päässä?"

This is my opnion:
Elämän tarkoitus on tehdä mitä haluaa, satuttamatta toisia.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Hypnagogic - Helmikuu 14, 2011, 02:11
No nyt on laaja yksittäinen topic. En ainakaan tältä istumalta referoi näkemyksiäni maailmantilasta, mutta kommentoin lyhyesti noita aiempia tekstejäsi (aloitusviestin kaksi viimeistä pitkää kappaletta). Lähinnä jaan pari näkökulmaa virikkeeksi.

Avaruusperspektiivi.
Kysyin kerran - odottamatta tyydyttävää vastausta - eräässä kristillisessä opetustilaisuudessa luennoitsijalta, miksi älyllisesti näin kehittynyttä elämää olisi vain maapallolla, kun kerran maailmankaikkeus on niin valtava - ja täydeksi hämmennyksekseni sain tyydyttävän vastauksen. Luennoitsija sanoi tieteen eri osa-alueiden näyttävän pitkälti kehittyvän niin, että mitä kauemmas avaruutta saadaan tutkittua, sitä "kauemmas" hiukkasten rakenteeseen samalla päästään. Keskinäisessä balanssissa makro- ja mikrotutkimus löytävät vähitellen yhä suurempaa ja pienempää, ja arvatkaapa mikä näyttää jatkuvasti pysyvän tämän etäisimmästä havaitusta tähdestä pienimpään riisinjyvän kvarkkiin kulkevan mittanauhan keskipisteenä? Ihminen.
Luomakunnan kruunu, jolla on vapaus ja vastuu hallita maailmaa. Ja vituilleenhan me asiat organisoimme, kuten Klonkku ketjun aloittaakin.
PS. On täällä myös hyvää. <3

Syklinen ihmishistoria.
Olen löytänyt tämän teorian vain kerran aiemmin - kuunnellessani Kingston Wall:ia vaikutteissa. Tuolloin kyllä räjähti tajunta sopivasti. (Henkilökohtaisesti en usko teoriaan, mutta se inspiroi aivan erityisellä tavalla tätä Kaiken pohdiskelun rikkautta.)
"Could it be so that / we have been here before / Could it be so that / this all happened before"
Vie miellyttävän syvälle: Lyriikat. (http://www.kotiposti.net/akiko/mirrorlandv2/lyrics.html#2-coulditbeso)


EDIT: En vielä allekirjoittaisi allekirjoitustasi, mutta sen perusteella väittäisin sun korjanneen virheen omissa ihmisaivoissasi ja täten ratkaisevimmalta osin heränneen Taudissa kuvailemastasi painajaisesta. Itse olen kirjoitellut viime aikoina elämänfilosofista pamflettia, joka pyrkii herättelemään ihmisiä juuri tahdon valtaan todellisuuden muodostumisessa.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: audionaama - Heinäkuu 28, 2011, 00:35
Sori nyt kun nostan tän ylös, mutta vähän on pakko omia näkemyksiä jakaa.

Valheet tulee aina paljastumaan.
Rakkauden voima ilmenee anteeksi antamisena hyvin voimakkaasti.

Rahamarkkinatalous on näkemykseni mukaan modernia orjuutta. Ne kenellä on rahaa, on valtaa.
Raha on niukkaa. Ne kenellä sitä vähiten on, joutuu eniten töitä sen eteen tekemään. Ne kenellä sitä on, hallinnoi sitä, mitä ne tekee joilla rahaa vähiten on. Pääomalla voi siis saada haalittua kasaan lisää vaihtokaupan välinettä, tekemättä järjestelmään konkreettista työtä. Miten tällänen on voitu kuvitella kestäväks? Silkkaa kusetusta.
Ja nimenomaan tää kusetus tulee mun näkemyksen mukaan paljastumaan, koska valheet ei pysy ikinä pinnan alla loputtomiin. Ennenkaikkea nykyinen maailmantila on juurikin tän kusetuksen takia menossa päin helvettiä. Jos ihmiskunnan tiedostuneisuus tästä järjestelmän mahdottomuudesta ala kasvamaan, ollaan menossä aivan jäätävään kriisiin.

Katson myös ihmistä soluna, osana isompaa organismia. Ihmiskunta toimii kuin vioittunut solu, joka tuhoaa ympäröivää solukkoa. Väärä dieetti ikäänkuin.
Uskon siihen, että tämä solujen käytös tulee muuttumaan "oikean laiseksi". Oikeana nään sellaisen toiminnan, jossa elämä pystyy olemaan ylittämättä ympäristön luomia rajoitteita.

Kriisistä joka mahdollisesti on tulossa, näen vain parantuneiden "solujen" selviytyvän. Tai paremmin sanottuna, pidän todennäiköisenä, että ympäristönsä rajoitteiden mukaan toimivat solut/organismit selviytyvät.

Pidän myös epätodennäköisenä, että ihmiskunta häviäisi.

Niin ja sitten sananen "totuuksista". En usko minkään asian laidan olevan absoluuttinen, asioiden luonnetta voidaan vain kuvailla "todennäköiseksi" tai "epätodennäköiseksi", enemmän tai vähemmän.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Runoilija - Heinäkuu 28, 2011, 03:58
Hieno meininki teillä, mutta kaivakaa toki syvemmältä, ammentakaat itsestänne, kertokaa lisää kokemaanne -rakkaudella runoilija.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Klonkku - Heinäkuu 28, 2011, 17:53
Hieno meininki teillä, mutta kaivakaa toki syvemmältä, ammentakaat itsestänne, kertokaa lisää kokemaanne -rakkaudella runoilija.
Kuin myös! ;)
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Runoilija - Heinäkuu 29, 2011, 01:30
Miksi miettisimme mihin maailma on menossa? Ketä se sellainen apaattinen eksistentialisen tuskan kokeminen miellyttää? Huomaatko olen pahalla päällä? Kyynisyys taas vallannut kehoni, mieleni eikä minulla ole energiaa sinulle - minullahan on jo kaksi lasta. Minä siis olen onnellinen***EDIT CUT TOO FUCKING HARSH*** ja mitä se minua lopulta hyödyttää teidän kanssa miettiä mihin maailma on menossa? Mitä se sellainen voi minulle antaa. Aina olen itse kaikki paskani selvittänyt, oikein muiden esimerkkiä välttänyt ja nyt anno perkeleen domini, netti on täynnä teikäläisiä ja yllättäen kaikilla on vittu ajatuksia ... JEE!***CUT BACK IN***

. ..No lol, pitäiskö forumille ottaa spoileri-tägit käyttöön, just for fun. I did it just for fun.

Maailmastako me siis lopulta kaiken reflektoimme, minämme kuvamme, ikonimme. Kulttuuriko sen sitten sanelee mitä me olemme? Nääh, kauheeta pauketta, tuskaa, kun yritän olla avoin ja osaan vain olla avoimesti välinpitämätön.

Kysymykseni, mitä te oikein haluatte? Lisää tietoa, lisää tuskaa? Onko tämä hauska leikki vai tuliko kaikesta yhtäkkiä vakavaa?

Minä en pidä vakavasta. Minusta leikkiminen on luovaa. Mietitään yhdessä maailman paskoja - viillelläiskö muuten ranteita samalla kun nussitaan lapsia? Oisko sulla parempaa tarjota, sillä mä alan vajota. Vien rakkauteni piiloon maailmalta, meikäläisiltä vittu ikuisilta ajattelijoilta. Haluaako kukaan edes enää oppia, tuhlaanko tässä troppia, kun ei ota kukaan koppia.

En haluaisi näin vuodattaa, rintaani se satuttaa, paska saa kuitenkin valua sillä reittini se vain on kuljettava. Pyydän anteeksi, alussa minulla oli ideani. Tyhjensin tuossa hieman itseäni jotta kykenisin taas liihoittaa lailla feenix linnun. Prosessi jäi kesken *VITTU PERKELE SAATANA, siinäpä vasta kauniita sanoja, kuinka paljon tätä paskaa pitää oikeasti lukea, ennen kuin voin sinua tukea ja jälleen rakastaa lailla saappaan ympäröiden sielusi, kuin villa sukkasi jalkasi näin lämpimästi pitää oikein ottaa....*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dualismi, meissä kaikissa - se tapahtuu aivoissa ainoissa. Synnyt kukkaan kaiken sen kokemaan vain heittämään sen hukkaan, kuin vanhan rakkaan mielikuvat, jotka muistoissasi haalistuvat ne tapetit mitkä levitit onnesi kotiin, mieleesi sotiin kauniisiin.
.
.
Kiitos, olen pahoillani.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: audionaama - Heinäkuu 29, 2011, 14:46
Pitäski keskittyy enempi tähän nykyseen ja tekemiseen. Mutta mutta, eikö sitä joudu miettimään tulevaa jos aikoo kantaa vastuunsa ja välttää itsekkyytensä kun nykyhetkessä päätöksiä ja tekosia tekee? Eikös myös ole kuitenkin aika selvää, että jos sama meno jatkuu tällä pallolla, tulee meijän tuleville sukupolville aika paskat oltavat täällä?
Että eikun kadulle herättelee jengii kulutushysteriasta ja systeemin korruptoituneisuudesta. Kyl täs mun mielestä pitää usein aika vakavana olla, varsinki näinä aikoina ku tuleville sukupolville jätetää ainavaan kaoottisempi yhteiskunta alle.
Helvetin itsekästä ja vastuutonta jossei tähän muailman menoon aleta nyt kimpassa puuttumaan jollakin konkreettisella tasolla.

Niin, ja kyllä sitä pystyy hauskaa pitelee ja rakastaa ja leikkii vaikka asioita vakavasti puntaroisikin. Ei ainakaan itsellä estä "negatiivisten" asioiden pyörittely "positiivisten" asioiden pyörittelyä. Pikemminkin "negatiiviset" asiat vaikuttaisi itseeni paljon voimakkaammin jos niitä vähemmän käsittelisi.. Nykyään pidän kuitenkin asioita pääpiirteittäin neutraalina. Jonkinnäköisiä tunneyhtymiä syntyy jokatapauksessa ympäristöä vastaanottaessa.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Runoilija - Heinäkuu 29, 2011, 14:52
Ach vitun sieni-poliitikot, just tämmösen turhanpäiväisen paskanjauhamisen vuoksi se alkuperäinen sieni.infokin meni ihan vituralleen joskus 2007 kesällä.

Olen puhunut. Kiitos seurasta ja toivottavasti löydätte ratkaisunne.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Dubbu - Heinäkuu 29, 2011, 17:42
Psilosofi kertoo että maailma on menossa kohti loppua :)
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Matias - Heinäkuu 29, 2011, 22:00
Henkilökohtaisesti olen enemmän kiinnostunut tulevaisuuden rakentamisesta kuin sitä koskevasta spekulaatiosta ja postaankin vain seuraavan aiheen tiimoilta:

just tämmösen turhanpäiväisen paskanjauhamisen vuoksi se alkuperäinen sieni.infokin meni ihan vituralleen joskus 2007 kesällä.

Mikä oli sieni.info? Miksi se tarkalleenottaen meni päin mäntyä?
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Runoilija - Heinäkuu 29, 2011, 23:28
Mikä oli sieni.info? Miksi se tarkalleenottaen meni päin mäntyä?

Viittasin alkuperäiseen trippi infon taikasieniforumiin. Mun on vaikeaa tehdä näistä omista tuntemuksistani eksakteja sanajonoja, jotka tyhjentävästi vastaisivat hetkellisen ymmärryksen vaativaa sisältöä, joten pyydän tätä sinulta anteeksi Matyas - sillä minä rakastan sinua :)=<3
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Matias - Heinäkuu 30, 2011, 09:23
Mun on vaikeaa tehdä näistä omista tuntemuksistani eksakteja sanajonoja, jotka tyhjentävästi vastaisivat hetkellisen ymmärryksen vaativaa sisältöä, joten pyydän tätä sinulta anteeksi Matyas - sillä minä rakastan sinua :)=<3

Ei tarvitse pyytää anteeksi, sillä yhdessähän tähän foorumille kirjoitetaan nimenomaan paremman yhteisymmärryksen saavuttamiseksi. Arvostan silti lempeyttäsi ja huomaavaisuuttasi.

Osaatko sanoa, millaista keskustelua toivoisit, jos tämän viestiketjun sisältöä pidät turhanpäiväisyyksinä?
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Runoilija - Heinäkuu 30, 2011, 17:08
Osaatko sanoa, millaista keskustelua toivoisit, jos tämän viestiketjun sisältöä pidät turhanpäiväisyyksinä?
'

En toivo mitään keskustelua, kävin toivottamassa hyvät fiilikset, kun minut haastettiin mukaan leikkiin. Päräytin sitten omat mielipiteet ilmoille, jotka saivat vastakaikua - mutteivat ymmärrystä. Pidättäydyn jatkossa näin helpoista täkyistä, enkä käyne vieheisiin viekkaisiin, kun näin kerta aiheutan omilla toimillani huomiota ja ilmoitan voivani pahoin jotta emme kuitenkaan puhune näissä asioissa totta. Tätä en halua edes sinulta, Matyas Maa ;)
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: audionaama - Elokuu 03, 2011, 18:57
Henkilökohtaisesti olen enemmän kiinnostunut tulevaisuuden rakentamisesta kuin sitä koskevasta spekulaatiosta .....

Erittäin samoilla linjoilla. Mutta tulevaisuutta rakentaessahan on spekuloitava mitä tämä rakentaminen aiheuttaa tulevaisuudessa, välttääkseen paskat rakennelmat. Tällänen tulevaisuuden miettiminen siltä kantilta, että mihin mennään nykymenolla, on minunkin mielestäni lopulta täysin turhaa, kun vastaus on päivän selvä.
Missä keskustelet aiheesta "tulevaisuuden rakentaminen"? Vai rakennatko sitä vain yksilötasolla?
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: mansikkapelto - Elokuu 03, 2011, 22:17
maailma ei ole menossa minnekään, ei misään on maailma. maapallo on menossa kohti uutta välikuolemaa. Alku tulee oletko valmis? ei tartte!
termodynamiikan näkökulmasta maailma on menossa kohti täydellistä entropiaa...

Runoilija, kiitos! En oo vähään aikaan bordia lukenu, mutta luulen että tolasta meininkiä tarttettais täälläkin. meinaan siis sitä että Ilmaistaan niitä mielipiteitä! koska se on helvetin kehittävää. ja sitäkin hauskempaa. ennen kaikkea hauskempaa.

Ja sitten viel yhteenvetona ON. Ollapa siis olematta!
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Runoilija - Elokuu 04, 2011, 02:35
Runoilija, kiitos! En oo vähään aikaan bordia lukenu, mutta luulen että tolasta meininkiä tarttettais täälläkin. meinaan siis sitä että Ilmaistaan niitä mielipiteitä! koska se on helvetin kehittävää. ja sitäkin hauskempaa. ennen kaikkea hauskempaa.

Upeeta <3 annoit postilleni merkityksen, sillä tähän mennessä se oli mielestäni pelkkää itkupotkupaskaa omasta puolestani. Kiitän sinua sydämeni pohjasta.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: rastaman - Elokuu 09, 2011, 07:14
oon miettiny aikalailla samallailla ku sinä, etsiässäs vastaust loppuun sun pitää kattoo alkuun.
okei alku genesis 1jumala loi maan jne... myöhemmin synty ihmiskuntia ja syntyi ensimmäinen orjuuttaja (joku farao) joka rakens sit iso kaupunki itteellee ja muuta (itselleen vaa). jumala näki se vääränä ja opasti ihmiset pois sielt mut silti ihmiset o jääny mieleltää vankiks samoihi vanhoihi kahleisiin. Tehä ku pomo sanoo, tehä ku poliisi sanoo, maksaa verot vikisemättä, juosta rahan perässä sokeena jne..
 
"Mitä päässämme on oikein tapahtunut" En tiiä mikskä sanoisin sitä.. oravanpyörä? Babylon system? Baabelin chains? mut sen tiiän mistä se tuli, Apollyon the Devil eli itse saatana teki tän paska systeemi meijjä kiusaks (ja kaikille eläimille mitä tääl ny elää) Ja meijjä pitäs kapinoida tätä systeemi vastaa ja saada se alas ennenku armageddonissa tapahtuu, (maailmanloppu).

Moni muuki varmaa huomannu et World gone astray! Se on hyvä et joku avaa mielensä ja kysyy "mikä tämä on? miksi näin?" koska "perus duunareilla" ei oo aikaa miettii tommosii.

toivottavasti saitte jtn selkoo kirjotin tän tosi väsyneenä :D oon nuori mut elämästä oppinu rastapää :) (voitte väittää vaikka mitä mut mä oon itte lukenu raamattua (lähes joka päivä) ja siin on vihjeitä "kun jumalan viholliset joutuvat tuomittavaksi...") Ja se maailman loppu ei oo maailmalle loppu vaan kaikelle rahan pyörittämälle ja tietty itse rahalle
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: kylläpyörii - Elokuu 10, 2011, 12:13
aika hyvii juttuja kirjotat =D ite oon kans miettiny kaikenlaisia ajatuksia nyky-yhteiskunnasta missä me eletää ja aika ikävä fiilis jäi kun miettii millaista meillä täällä vois olla. voitais kulkee vapaana eikä olis koko ajan joko kamera tai ihmiset valvomassa ja tuomitsemassa tekojasi. voitais oppii enemmän itsestämme ja tuomita itse omat tekomme onko se väärin tai oikein. Meidät on luotu vapaiksi joten minkä takia meitä pitää vahtia ja valvoa? Ettei saatais oikeeta tietoa elämän tarkoituksesta ja moniaistillisuudest?
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Samuli - Elokuu 11, 2011, 02:56
Ajattelin ensin kirjoittaa joitakin pohdiskeluja asian tiimoilta, mutta tulen niin pahuksen pahalle tuulelle, että jätän suosiolla ajatustyön tällä kertaa muille.

Sen sijaan; Oletteko lukenut utopioista? Siis niistä joita todella harjoitettiin. Ihmiset lähtivät joukoittain johonkin eksoottiseen maahan ja päättivät elää elämänsä, niin kuin parhaaksi näkivät.

Esim: Peltoniemi, Teuvo: Kohti parempaa maailmaa - suomalaisten ihannesiirtokunnat 1700-luvulta nykypäiviin. Utopiayhteisöjen historia ja suomalaiset ihannesiirtokunnat. Keuruu: Otava, 1985. ISBN 951-1-08551-4.

Ja suomalaisten ihanneyhteiskunta Brasiliassa, Penedo: http://fi.wikipedia.org/wiki/Penedo (http://fi.wikipedia.org/wiki/Penedo)
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Samuli - Elokuu 29, 2011, 16:09
Puhutaan RAUHASTA, mutta onko oikeasti paikkaa, jota edes joku ihminen ei haluaisi TUHOTA?

Mitä nyt kirjoitan sivuaa ainakin tätä aihetta.

Olen aikaisemmin maininnut miten Brasilian Atlantin sademetsä on lähes kaadettu ja saatettu sukupuuton partaalle. Tulee aina mieleen nämä portugalilaiset, jotka tänne saapuivat 500 vuotta sitten, ja että he kaatoivat vuosisatojen aikana puut laivojen ja rakennusten tarpeiksi sekä 1800 -luvulla karjan laidunmaiksi.

Asia ei ole kokonaisuudessaan aivan näin. Atlantin sademetsä alkaa melko eteleästä, hieman São Paulon etelä puolelta ja jatkuu rannikkoa pitkin ylös Bahian pohjoisosiin. Lisäksi metsä ulottuu pitkälle sisämaahan satoja kilometrejä. Tietenkin asutuskeskukset Rion ja São Paulon alueella ovat tuhonneet valtavat alueet metsää ja karjatalous on osaltaan myllertänyt maaston.

Mutta esim. Bahiassa on ollut vielä lähi-vuosikymmeninä valtavia alueita tätä Mata Atlânticaa. Mitä sitten tapahtui?

Bahia on ollut yksi suurimmista kaakaon tuottajista Brasiliassa. Kaakaoplantaasit ovat kasvaneet keskellä tuota metsää sillä kaakaopuu tarvitsee isompien puiden varjostusta. Kaakaokasvattajat ovat hoitaneet sekä plantaasejaan, että metsää. Metsän pohjalle tippuu valtavia määriä orgaanista jätettä puista ja tarjoavat ehtymättömän lannoitteen kaakaopuille. Lisäksi karjan annettiin melko vapaasti vaeltaa metsissä ja kaakaoplantaaseilla. Lisäksi, kun isot puut vanhuuttaan tai myrskyn seurauksena kaatuivat, viljelijät pilkkoivat ne, jotta maantuminen olisi nopeampaa. Joskus ne poltettiin ja saatiin tuhkan muodossa lisää ravinteita metsiin.

Brasilia oli kolmanneksi suurin kaakaon tuottaja 1980-luvulle tultaessa. Sitten iski sienitauti kaakaopuihin ja 10 vuodessa 90% puista tuhoutui. Brasilian tuotanto romahti 90 -luvun puoliväliin tultaessa niin pahoin, että Brasilia oli kaakaon tuotannossa 13. maailmassa.

Nämä kaakaoplantaasit eli Fazenda de cacaus ovat ja olivat todella suuria. Pienimmät kymmeniä hehtaareja ja isoimmat satoja hehtaareja. Viljelijät menettivät toimeentulonsa hetkessä. Niinpä jotkut alkoivat kaataa puita ja myydä niitä. Toiset taas kaatoivat puut myivät ne ja hankkivat lisää karjaa. Metsän katoaminen muutti maaperää. Se kuivuu auringonpaisteessa eikä enää ime vettä. Pinta kyllä kastuu ja saa nurmet sekä heinät kasvamaan, mutta koska vesi ei imeydy kunnolla maaperään vaan valuu suoraan ojiin ja jokiin se samalla kiihdyttää eroosiota. Jokien virtaamat ovat muuttuneet. Sadekaudella saattaa joillain alueilla tulvia ja kuivilla kausilla puolestaan joet kuivuvat. Kuivat joet eivät anna vettä viljelyksille eikä karjalle. Turvatakseen vedensaannin karjatilalliset ovat tehneet keinotekoisia lampia ja virtaamattomissa lammissa on hyttysten hyvä sikistä. Ja dengue kuume leviää.

Näin kaakaoviljelyksiin iskenyt sienitauti sai loppuhuipennuksen tuhoamalla välillisesti myös Bahian alueen Atlantin sademetsän.

Järkyttävin asia kuitenkin koko tarninassa on se, että kukaan ei tiedä miten tämä kyseinen sienitauti pääsi leviämään tuhansia kilometrejä etelään Bahiaan. Viranomaiset kansainvälisine-tutkimusryhmineen ei ole pystynyt jäljittämään sienitaudin reittejä. Kaakaoplantaasien ja pohjoisen kaakaoplantaasien välillä ei metsistä ole löydetty kyseistä sientä.

Eräs vaihtoehto onkin, että ihminen on saattanut tarkoituksellisesti levittää taudin Bahian plantaaseille, joko vihasta suurmaatilallisia kohtaan tai maan ulkopuolelta laskelmoidusti tuhota Brasilian herruus kaakaomarkkinoilla.

Niin tai näin, tämä tauti, Witches' Broom tai portugaliksi vassoura-de-bruxa, aiheutti tuhansien maatilojen katoamisen, yli 150 000 ihmisen työttömyyden ja Bahian osalta lähes koko Atlanttisen sademetsän katoamisen. Itsemurhia, nälänhätää ja joukkomuuttoja alueelta isompiin kaupunkeihin sekä suuren kansantaloudellisen tappion kaakaotuotannon loppuessa.

Uusi alku. Brasilia istuttaa jälleen puita ja yrittää elvyttää Atlanttisen sademetsän. Sitä on edelleen n. 7% jäljellä. Mm. jotkut entiset viljelijät kasvattavat hedelmä- ja muita puita, joita he istuttavat nykyisille kaakaoplantaaseille tarjoten suojaa kakaaopuille ja vararavinnon viljelijöille, jos sadot epäonnistuvat. Jotkin kaakaopuut olivat luonnostaan vastustuskykyisiä kyseisellä sienitaudille ja näitä puita kasvatetaan yhä lisää... kaakaon viljely toipuu Brasiliassa, mutta hitaasti. Katastrofista on aikaa vajaat 20 vuotta.


muuta tietoa: Pienen kaakaoplantaasin (n. 20 hehtaaria) voi ostaa omaksi 90 000 eurolla ja esimerkiksi hyvällä alueella olevan 100 hehtaarin plantaasin saa 800 000 eurolla. Tällainen tila sisältää muutakin kuin kaakaopuita. Mm. härkiä, hevosia ja hedelmäpuita.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Nyäpikkä - Syyskuu 23, 2011, 21:34
Eipä kait tuommoisen kaakaotaudin kehittäminen jossain bioaselabrassa olisi nykyään temppu eikä mikään, menee ehkä liikaa foliopipoilun puolelle jos miettii mahdollisia alan toimijoita, joilla voisi olla tuommoiseen intressejä. Ehkä samoilla tahoilla jotka kehittelevät vastustuskykyisiä lajikkeita, jälleen toimiala, joka voisi luoda kätevästi omat markkinansa aseteollisuuden tapaan. Jonkun plantaasitaloudesta riippuvaisen maan kansantalouden tuollaisella epäsuoralla sodankäynnillä saa tietty ajettua konkurssitilaan.

Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Ilviselmä - Syyskuu 27, 2011, 00:19
Mun tekee taas mieli kirjoittaa arvon kirjoittajien huomiota siihen tosiseikkaan, etteivät itsekkyys, itsetuhoisuus ja ahneus ole missään määrin vain ihmisten ominaisuuksia. Niille on evolutiiviset syynsä, ja ne ovat siten hyvinkin "luonnollisia". Aina on ollut lajeja jotka ovat tuhonneet oman elinympäristönsä ja siinä sivussa itsensä, aina on ollut lajeja jotka ovat pyrkineet hyötymään muista.

Tällaiset toimintamallit eivät siis mitenkään ole seurausta siitä, että ihminen on keksinyt piirtää maailmaan rajoja. Näennäisiähän nuo rajat ovat, mutta maailmassa selviytymiseen silti hyvinkin välttämättömiä, mikäli tarkoitus on elää itsetietoisen olennon ruumiissa - nehän ovat kielen ja käsitteiden tuotosta, joiden tarkoituksena on mm. jäsennellä maailman tarjoamasta informaatiovirrasta edes jotenkin mielekkäitä koosteita, jotta elämä ja selviytyminen mahdollistuvat.

Suhtautuisin hyvin varauksella kaikenlaisiin johtohahmoihin ja muuhun henkilönpalvontaan - kauniit ideat sortuvat hyvin helposti alkuperäistä ajatustaan vastaan kääntyneiksi kulteiksi. Toki tarvitaan inspiroivia ihmisiä jotka uskaltavat maalailla suuntia, olin vain aistivinani joissain tän ketjun postauksissa semmoista hieman huolestuttavaa naiiviutta, jossa odotetaan yksittäistä vapahtajaa/profetiaa ratkaisemaan kaikki ongelmat.

Uskoakseni muuten ihan kautta aikain on odotettu ja otaksuttu, että maailmanloppu on ihan nurkan takana, tapahtumassa meidän elinaikanamme. Otaksuisin tämän liittyvän joihinkin tiettyihin aivojen mekanismeihin. Lisäksi se tuntuu kytkeytyvän mystisiin kokemuksiin - kun aika lineaarisena konstruktiona liukenee hetkeksi ja näkee ikuisuuteen, on helppo lipsahtaa ajattelemaan että ajan loppu on erityisen lähellä juuri nyt myös arkipäivän maailmassa.

Tietysti on niinkin, että apokalypsi tapahtuu jokaikisenä hetkenä. Profetiat viittaavat aina nykyhetkeen koska aika on syklistä: tietyt säännönmukaisuudet toistuvat aina vain, vaikka ottavatkin yhä uudenlaisia muotoja...

Vastahavahtuneesta saattaa vaikuttaa äärimmäisen turhauttavalta kun näyttää että niin monet asiat ovat pielessä eikä kukaan tee mitään. Ehdotan tämän vaikutelman kuitenkin johtuvan paljolti myös siitä, ettei useimpia tärkeitä ison mittakaavan muutoksia ole mahdollista toteuttaa sormia napsauttamalla - ne vaativat huomattavasti enemmän työtä kuin kuvittelisi. Tais olla Huxley joka sanoi, ettei mikään ole niin helppoa kuin osoittaa mikä on pielessä, eikä mikään ole niin vaikeaa kuin keksiä keinot asioiden muuttamiseksi. Turpa kiinni ja toimeen.

Maailmassa on valtavasti eri tavoin valveutuneita ihmisiä, mutta työtäkin on valtavasti. "Nukkuvia massoja" on musta ihan turha syyttää, eivät kaikki voi olla visionäärejä. Monet tekevät lähinnä sitä mihin ovat tottuneet. On näkijöiden tehtävä luoda tarinoita jotka johdattavat suuria massoja suuntaan, jossa ihmiskulttuurilla on mahdollisuus selviytyä ja kestää.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: apatin - Syyskuu 27, 2011, 15:30
Erityiskiitos Samulille ja Ilviselmälle näistä viimeisistä teksteistänne.

---
Tais olla Huxley joka sanoi, ettei mikään ole niin helppoa kuin osoittaa mikä on pielessä, eikä mikään ole niin vaikeaa kuin keksiä keinot asioiden muuttamiseksi. Turpa kiinni ja toimeen.

Maailmassa on valtavasti eri tavoin valveutuneita ihmisiä, mutta työtäkin on valtavasti. "Nukkuvia massoja" on musta ihan turha syyttää, eivät kaikki voi olla visionäärejä. Monet tekevät lähinnä sitä mihin ovat tottuneet. On näkijöiden tehtävä luoda tarinoita jotka johdattavat suuria massoja suuntaan, jossa ihmiskulttuurilla on mahdollisuus selviytyä ja kestää.

Juurikin näin.


Ja halauisin kysyä kaikilta, että eikö teidän mielestänne maailma ole missään menossa lainkaan hyvään suuntaan?
En nyt tarkoita mitään Vesimiehen aikaa.

Itse en usko paratiisimyyttiin jota ajatus siitä, että maailma menee aina vaan huonompaan ja huonompaan suuntaan mielestäni ruokkii, mutta uskon paratiisipotentiaan - jopa ihmiseen, samaan mihin Ilviselvä tuossa viittasi.
Siksi en jaksa ajatella, että maailma menisi vain huonoon suuntaan.
Etenkin, kun tuntuu kovin epävarmalta, että onko tämä ihmisen maailma, johon näissä ketjun teksteissä viitataan, ikinä mennyt kovin erityiseen suuntaan.

Mittakaavojen asettaminen on toki toinen kysymys.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Klonkku - Syyskuu 29, 2011, 23:55
Haluan tähän väliin postata biisin
Eppu Normaali: Hipit rautaa (http://www.youtube.com/watch?v=R5P7gAsKgPs#)
 + tekstiä.

On totta, että kun ensimmäistä kertaa itse huomasin, että ihmiskunta tuhoaa itseään, ymmärsin hyvin selvästi kapitalismin pirulliset tavoitteet ja kaikki se vääryys ja tuska valui päälleni kuin laava pieneen kylään tuhoten kaikki positiiviset käsitykset markkinataloudesta täysin. Kyllä, se oli hetkauttavaa.

Wall Streetillä on parhaillaan menossa mielenosoitus (http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2656118/poliisi-selittelee-kovia-otteitaan-wall-street-mielenosoittajia-vastaan/), josta ei ole juurikaan uutisoitu. Miksi? Noh.. Mielenosoitus on nimenomaan kapitalismia vastaan, ja sitä valtaa pitävät pamput, jotka päättävät myös mitä telkkarissa näytetään, ja mitä mediassa yleensäkin julkaistaan, eivät anna asian tulla kunnolla julki, sillä järjestelmässähän on nyt virus, joka on vain tuhottava nopeasti pois jaloista jälkiä jättämättä, jotteivat mielenosoittajat saisi istutettua ajatuksia "tilanteelle sokeiden" ihmisten päähän. Tästä voimme jakaa enemmänkin mielipiteitä. Kuulin asian tänään ystävältäni ja yllätyin suuresti tästä median tiukasta koiranhihnasta, joka meidän kaulassamme on: Uutisoidaan sitä, mitä halutaan ja mitä on kapitalismin kannalta järkevää uutsoida. (Itse pyrin seuraaman mahdollisimman vähän uutisia.)

"Ei se näy, ja kaiken pystyy leikkaamaan ulos siitä kontekstista." -Joniveli

Useita spekulaatioita ja johtopäätöksiä voimme vetää mm. tapauksesta 9/11 tämän suhteen. Isku vastaan kapitalismia, mutta media teki tästä terrorismia (http://fi.wikipedia.org/wiki/Terrorismi), joka kuulostaa pelottavalta ja ehdottoman väärältä?

Yritän kömpelösti lainata jälleen ystävääni: Kapitalismi ei enää toimi. Se on suurissa vaikeuksissa, sillä yhä useammat ns. vähempiosoiset ovat "heränneet". Rahatalous alkaa kusta omiin nilkkoihinsa. Hinnat nousevat huimaa vauhtia, ahneus kasvaa, ja tällä menolla on maksettava ostajille, jotta he ostasivat myyjiltä. Kärjistettynä. Tämä ei voi toimia enää kauaa.

Henkilökohtaisesti en ole perillä tästä, mutta jotenkin tuohon tyyliin ystäväni sai minut vakuuttuneeksi, että näin on. (Hän opiskeli tradenomiksi, mutta jätti koulunsa kesken, sillä huomasi sen olevan vain ihmisten kusetusta heidän tietämättään, taitavaa kusetusta.)

Maailmanlopusta:
Aloituspostausta täytyy korjata. Suhteessa aikaan, jonka ihminen on tällä pallolla tallustellut muodossa tai toisessa, luulisin, että ihmiskunta on suhteellisen lähellä loppua, ainakin tätä menoa. Maapallon varat alkavat loppua, vaikkakin rakennetaan ja kulutetaan yhä energiatehokaammin ja pyritään keksimään ehtymättömiä energiamuotoja. Jokseenkin pelottava ajatus, ja toivonkin (ehkä naiivisti, mutta sydämeni pohjasta), että Me saisimme järjestelmän toimimaan. En usko yhteen vapahtajaan tai johtohahmoon/satunnaisiin vastarintatempauksiin/minkäänlaiseen siioniin, vaan siihen, että nyky-yhteiskunnan ongelmat voitaisiin ratkaista jos tarttuisimme toimeen. Toisaalta jos kapitalismi on murtumassa, ja toimiva järjestelmä on luotava osittain uudelleen, on helpointa vain odottaa. Universaali rakkaus on (ehkäpä) avainsana, mutta jos se ei dominoivana arvojärjestyksessä korkeimmalla, "päättävänä elimenä" luontaisesti asu meissä...mitä tehdä?

Maailma ei suinkaan mene vain huonoon suuntaan. Tiedemiehet, jotka oikeasti tekevät tiedettä, tutkivat maailmankaikkeutta aina pienimmästä nanohiukkasesta aina maailmankaikkeuden laitamille, ovat avartaneet mieltämme ja syöttävät tiedonhalullemme ruokaa päivittäin. Tiede, se on jotain, mitä haluaisin joskus ehkä itsekin tehdä. Kehitys on jatkunut tieteen ja taiteen osalta minusta upeaan suuntaan. Auditiivinen ja visuaalinen anti nykypäivän 3D-HD-LED-ruuduilla ja HD-äänentoistolla on jotain häkellyttävää enkä poissulje myöskään missään nimessä ihan livenä nähtäviä/kuultavia taiteita. Upeaa. Pienistä asioista voi tehdä myös "suurta psykedeliaa", niinkuin Hypnagogic minulle joskus opetti. Viimeisimmällä tripillä totesimmekin kaveriporukalla kodassa istuessamme, että "Maailma on ehdottomasti kaunein ja ihmeellisin paikka missä olen ollut."

Tämä kaikkihan on kuitenkin vain spekulaatiota ja pohdintoja (ja myöskin vain atomien värähtelyä, mikä saa kaiken tuntumaan merkityksettömältä). Tarkoitukseni on herättää keskustelua, sillä täällä on arvokkaita tekstejä; teorioita, faktoja ja mielipiteitä. Vilpitön kiitos Teille.
Otsikko: Vs: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Samuli - Syyskuu 30, 2011, 15:13
Eipä kait tuommoisen kaakaotaudin kehittäminen jossain bioaselabrassa olisi nykyään temppu eikä mikään...

Myöhemmin törmäsin artikkeliin, jossa tekijöistä yksi on tunnustanut tekonsa. He olivat vasemmistolaisia ja halusivat nimenomaan syrjäyttää Kaakao-paroonit Bahian osavaltion hallinnosta. Nyttemmin nämä samat herrat ovat Bahian hallinnossa -paitsi tietenkään tämä tunnustaja ei ole ja hänen rikoskumppaninsa puolestaan kiistävät olleensa mukana tässä tuhotyössä.

Mitään syytteitä ei tietääkseni nosteta ja vaikuttaakin, että koko asia on sittemmin vaiettu kuoliaaksi.

Artikkeli on täällä portugalin kielellä, mutta google-kääntäjällä varmaan saa kohtuullisen käännöksen suomeksi. https://sites.google.com/site/luisafonso/terrorismobiol%C3%B3gicodopt

Tämä etelän tuholaissieni elää luonnonvaraisena sademetsässä ja mm. tämä "tunnustaja" kertoi, miten hän kuljetti saastuneita pohjoisen kaakaopuun oksia ja hedelmiä bussikyydillä etelään Bahiaan ja sitten tämä ryhmä kävi yöaikaan sitomassa kiinni paikallisiin plantaasien kaakaopuihin nämä saastuneet oksat ja hedelmät. Kun sienitauti aloitti leviämisen oli se sitten plantaasien menoa.
Otsikko: Vs: Vs: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Samuli - Syyskuu 30, 2011, 15:42
Ja halauisin kysyä kaikilta, että eikö teidän mielestänne maailma ole missään menossa lainkaan hyvään suuntaan?

Jo pelkkä pikainen vilkaisu historiaan osoittaa, että elämme parempia aikoja, kuin koskaan aikaisemmin.

Muistan miten pikku poikina mietimme ja suunnittelimme missä historian vaiheessa haluaisimme kukin asua. Huippu suosiota niitti ritariaika (tai paremminkin keskiaika), paljon huomiota sai myös antiikin rooma.
Näimme maailman tietenkin oman aikamme kautta, jossa olisimme pukeutuneet haarniskoihin jne., mutta se minkälainen maailma oli tuolloin varsinkin Euroopassa oli aika karu. Ihmisissä oli syöpäläisiä, lapsikuolleisuus korkeaa, kulkutaudit olivat tappavia, oli pulaa ruoasta ja ihmiselo oli enemmänkin orjuutta. Jos tuuria oli ja oli syntynyt aateliseksi ei tarvinnut kärsiä nälänhädästä ainakaan niin usein kuin muu väestö.
Rooman aika ei saa hirveästi kehuja sekään. Hygienia oli tiettävästi paremmin hoidettu julkisine kylpylöineen, mutta pelkkä pieni haava kädessä saattoi aiheuttaa ns. verenmyrkytyksen, jota ei todellakaan hoidettu antibiootein.

Eräs britti kirjoitti muistelmissaan 1800-luvulla mm. kuinka Britannian laivasto tuli Suomen rannikolle Oolannin-sodan aikaan ja maihin pistäytyessään vierailivat erään suomalaisen perheen tuvassa. Tupa haisi, asukkaat olivat likaisia ja täynnä täitä - toivottavasti britti vain liioitteli ja ylensi itseään  :D

Mutta kyllä kaiken kaikkiaan ihmiselo on paremmalla tolalla nykyää kuin aikaisemmin.
Otsikko: Vs: Vs: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Samuli - Syyskuu 30, 2011, 17:44
Wall Streetin protesti ei ole suoranaisesti kapitalismia vastaan, vaikka ainakin osa mielenosoittajista kutsuu itseään antikapitalisteiksi. Kyseessä on talouden ylivallan rajoittamisesta ja vaatimus paluusta demokratiaan. Tästä syystä myöskään ei juurikaan uutisoida tätä protestia Yhdysvalloissa, koska konservatiivit "hallitsevat" monia medioita. Kaikki mikä sataisi demokraattien laariin pyritään estämään.

Eräässä kyltissä luki/lukee: ""Pankkien lunnaat maksettiin, meidät myytiin".

Ja mielenosoittajat kertovat, että pääasiassa he protestoivat hallinnon ja talouden liian läheisistä kytköksistä sekä huonoa talouspolitiikkaa vastaan.

Mm. rebuplikaani poliitikot (vanhoilliset) siirtyvät sujuvasti sijoituspankki Golman Sachsin johtotehtäviin ja takaisin hallitukseen tekemään "edullisia" päätöksiä suursijoittajille ja osa näistä poliitikoista on myös suursijoitusyhtiöiden jäseniä.

Ja mitä tulee demokratiaan on siitä yhä useammin puute, kun raha sanelee poliitikkojen teot. Suuryhtiöt, sijoittajat jne. sanelevat politiikan suunnan, eikä kansa, joka on äänestänyt sitä poliitikkoa, jonka ajatusmaailma on ollut lähellä äänestäjää.

Sama demokratian hupeneminen on myös näkyvissä Euroopassa. Vaikka Kreikka on toiminut vastuuttomasti, niin sijoituspankit Saksassa, Ranskassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa ovat syytäneet surutta rahaa Kreikalle hyvään hintaan - hyvään hintaan heille - Mm. Goldman Sachs oli piilottamassa Kreikan velkoja Kreikan hakiessa Eurovaluutta jäsenyyttä. Eivät nämä pankit tai niitä johtavat ole aivan typeryksiä vaikka virheitä tekevätkin. He ovat laskelmoidusti lobanneet ja syytäneet rahaa europoliitikkoihin, jotta ja kun alamäki alkaa saadaan hallitukset takuumiehiksi tappioiden maksajiksi. Sijoittajat eivät tappioita ota harteilleen, kun se on vain mahdollista välttää. Isommat sijoituspankit kusettavat pienempiä sijoituspankkeja ja talletuspankkeja mukaan tähän ja kyseessä on ns. nollasummapeli. Eli toinen voittaa ja toinen aina häviää. Voittajat ovat useimmin nämä isommat, mutta välillä käy hassusti kuten 2008 Lehman Brothersille. Joka sekään ei muuten uskonut kaatuvansa, mutta tapahtumat rullasivat liian nopeasti eikä mitää pelastusoperaatiota ehditty suorittaa.

Juuri tämä mädännäisyys mikä rahamaailmassa on saa minut huonolle tuulelle, josta aikaisemmin mainitsin.
Otsikko: Vs: Vs: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Samuli - Syyskuu 30, 2011, 18:59
Raha muuttaa moraalia.

Ja näin helposti se käy. Ajatellaan ahkeraa Lisaa joka on hikisesti saanut säästettyä 50 000 euroa. Sitten hän kuulee miten pörssissä kannattaa sijoittaa ja viiden tai kymmen vuoden kuluttua saat samoista osakkeista jopa 25% enemmän kuin osto hetkellä panit niihin rahaa. Liisa alkaa unelmoida, että sellaisella sijoituksella hän voisi hyvin tienata 12-13 000 euroa tekemättä mitään. Liisa ostaa epäviisaasti koko rahalla Nokian osakkeita (tässä vaiheessa Nokia vielä porskuttaa) hintaa 30 euroa kappale.

Aika kuluu ja Noksu notkahtaa, tulee Elop ruoriin miljoonat katoavat kankkulan kaivoon. Osakkeista saa enää 4 euroa kappaleelta, joten Liisan omaisuus on sulanut 43 000 euroa. Paniikkihan Liisalla on ja kiroilee, kun ei myynyt ajoissa ja nyt ei uskalla myydä, kun kaikki rahat ovat menneet, nyyh.... jos, jos kurssi jotenkin nousisi.
Sitten Elop päättää panna Nokiassa toimeen ison nipun irtisanomisia ja sulkea Salon tehtaan ja Romanian tehtaan sekä siirtää toimintaa Kiinaan ja muualle halpatyövoiman maihin. Hurraa, toimenpiteet parantavat Nokia tasetta ja kulut laskevat. Suursijoittajat heräävät ja sijoittavat jälleen Nokiaan - kurssi nousee 3% ja Liisa on ilahtunut, ehkä tässä vielä omat takaisin saa.

Lehdissä ja keskustelupalstoilla tuohtuneena arvostellaan Nokia toimia ja kuinka Nokia epäeettisesti siirtyy pois Suomesta jättäen taakseen työttömiä suoraan ja välillisesti alihankintafirmojen mennessä konkkaan. liisakin tuntee pistoksen omassatunnossaan, mutta hän ei arvostele julkisesti, sillä hänellä on "oma lehmä ojassa", HÄN haluaa omat rahansa takaisin ja se vaientaa kritiikin ja saa hänet ainakin hiljaa toivomaan joitain uusia toimenpiteitä, jotta osakkeiden kurssi nousisi edelleen.

Näin sijoittajat toimivat. He eivät juurikaan välitä joutuuko 1000 vai 10 000 ihmistä työttömäksi vai ei vaan pääasia on, että yritys tuottaa voittoa sijoittajille. Siksi he ovat sinne rahansa panneetkin.

Sijoittajia on tietysti monenlaisia ja jotkut ovat oikeasti kiinnostuneita jonkin yrityksen toiminnasta ja haluavat pääomittaa sitä - korvausta vastaan tietenkin. Jos kaikki menee hyvin yritys saa tarvittavaa pääomaa ja kasvaa isommaksi sekä pystyy palkkaamaan lisää henkilökuntaa. Kaikki hyvin, työllisyys on hieman laskenut ja verotulot valtiolla kasvaneet.

.... tarina jatkuu Liisan tapauksessa onnellisesti. Nokia on siirtänyt pysyvästi valmistuksensa Kiinaan ja puhelimia valmistetaan riistämällä kiinalaisia työläisiä. Pääkonttori on Kaliforniassa ja Nokia on käytännössä amerikkalainen yritys. Kurssi hipoo 50 euroa ja Liisa myy kaiken onnelisena pois. Ooh, 83 000 euroa rapsahtaa Liisan tilille (ei ajatella tässä verotusta).

Liisa miettii, että tyhmäähän se olisi seisottaa rahaa pankkitilillä, kun inflaatio söisi sen ja nyt Liisa on saanut maistaa sijoittamisen tuomaa andrenaliinia, joten hän pohtii sijoittamista öljyyn. Öljyähän tarvitaan aina ja kohtahan se loppuukin, joten hinta varmasti nousee. Öljyn hinta on nyt vaikka 80usd/tynnyri ja Liisa huomaa lehdistä, että kun Atlantilla on hurrikaanikausi öljyn hinta näyttää nousevan ja laskevan pyörremyrskyjen tahdissa. Liisa sijoittaa öljyyn toivoen öljyn hinnan nousevan. Onko Liisasta tullut keinottelija - kyllä on. Liisa ei tarvitse öljyä mihinkään itse vaan on sijoittanut öljyyn toivoen sen hinnan nousevan.

Öljyn hinta todellakin heilahtelee hurrikaanikaudella enemmän kuin muulloin. Syynä tähän on, että mm. Meksikonlahden öljykentät sijaitsevat, noh, Meksikonlahdella. Kun hurrikaani lähestyy öljynporauslauttaa se yleensä suljetaan ja öljyä ei porata, joka saa öljyn hinnan hieman nousemaan. Voi sattua katastrofi, jolloin myrsky riuhtoo useampaa öljykenttää ja tuotanto laskee voimakkaasti. Ehkä kentät eivät pääse imemään öljyä pilleillään seuraavaan kuuteen kuukauteen. Öljy-yhtiöt seuraavat näitä hurrikaaneja ja ostavat öljyä varastoon tavallaan vakuudeksi, jos tuotanto pysähtyy pitemmäksi ajaksi ja näin korvaavat menetetyt tulot tai rahoittavat syntyneet vahingot.

Myös suursijoittajat ovat kiinnostuneet tällaisesta toiminnasta. Jos uhkaava myrsky kehittyy Atlantilla ja ennusteiden mukaan suuntaa kulkunsa Meksikonlahdelle, lyövät nämä sijoittajat tavallaan vetoa siitä, että myrskystä tulee mahdollisiman haitallinen. Tämä saa öljyn hinnan nousemaan koska iso raha pannaan kiinni öljyyn ja jos tuho on tarpeeksi raskasta tuottaa se hyvän voiton.

Ei se mitään jos karibialla kuolee muutama sata ihmistä myrskyssä tai että joku pikku firma menee konkkaan korkean (tosin hetkellisesti korkean hinnan) hinnan takia USA:ssa tai Meksikossa. Mutta Liisa hymyilee, hän saa nyt 120 dollaria tynnyriltä. Äkkiä myymään potti (125 000 euroa) ja nauttimaan rahoista.

Liisa päättää nyt, että ei enää tällaista urheilua ja sijoittaa rahansa Portugaliin ostaen sieltä talon. Portugali kärvistelee talous kriisissä ja nyt saa halvalla hieman remontoitavan talon. Liisa ostaa 80 000 eurolla maaseudun rauhasta idyllisen talon - aah, mikä paikka nauttia eläkepäivistä, ja loput rahat hän panee remonttiin kyseiseen taloon. Urakoitsija miettiin talon valmistuessa, että: "Kuules, Liisa. Sun talosi on nyt n. 160 000 euron arvoinen". Liisa ilahtuu, kun omaisuus on noin vain kasvanut. Mutta eihän Portugalilaiset tällaista pysty ostamaan, kun ei niillä ole rahaa. Mutta hei, britit ja saksalaiset kyllä varmaan ostavat.

Ja kyllä he ostavat. Tämä on niin sanottua grynderi toimintaa. Hieman heikkokuntoisista taloista tehdään lähes luksusasuntoja ja myydään eteenpäin hyvään hintaan. Asuntoja ei ole tarkoituskaan kunnostaa vuokra-asunnoiksi tai saattaa asuttaviksi. Ne ovat sijoituskohteita joilla tehdään keksimäärin 20-30% voittoa muutamassa kuukaudessa. Erityisen suosittua tämä on maissa jossa elitaso putoaa esim. laman takia tai sodan seurauksena (Esim. Bosnia jne.) sekä tietysti entiset itäblokin maat joissa on alhainen elintaso. Tällainen toiminta vetää asuntojen hinnat nopeasti ylös, mutta grynderi ei välitä vaan imettyään jonkin maan tyhjiin, siirtyy hän sulavasti seuraavaan.

Hieman kärjistettyä tekstiä, mutta piti saada purkaa kiukkua. Sitä paitsi olen kurkkukipeänä kotona ja ei ole muuta tekemistä kuin kirjoitella, heh  :)
Otsikko: Vs: Vs: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 02, 2011, 23:03
Isku vastaan kapitalismia, mutta media teki tästä terrorismia (http://fi.wikipedia.org/wiki/Terrorismi), joka kuulostaa pelottavalta ja ehdottoman väärältä?
Pistäs linkkejä artikkeleihin joissa noista mielenosoituksista on tehty terrorismia? (Se, että jotkut kyttien antiterrorismiryhmät valvovat meininkiä ei ole sama asia.)

Lainaus
En usko yhteen vapahtajaan tai johtohahmoon/satunnaisiin vastarintatempauksiin/minkäänlaiseen siioniin, vaan siihen, että nyky-yhteiskunnan ongelmat voitaisiin ratkaista jos tarttuisimme toimeen.
Liekö tietämättömyyttäsi vaiko ylimielisyyttäsi, että vihjaat toistuvasti, ettei kukaan olisi tarttunut toimeen. Miksi haluat pitää kiinni tällaisesta dogmasta?

Ymmärrätkö, ettei planeetanlaajuisten muutosten tekeminen ole yhtä kuin se, että tajutaan että korjattavaa on? Tämä planeetta on kompleksinen systeemi, kuten on myös planeettamme talousjärjestelmä (jota, aivan oikein, pyrkivät ylläpitämään monet joiden materiaalinen hyvinvointi on siinä kiinni, mutta joka on toiminnassa myös siksi, ettemme toistaiseksi ole kehittäneet käytännössä paremmin toimivaa.)

Lainaus
mitä tehdä?
Intohimolla sitä mihin omat resurssit ja mielenkiinto riittää, ja mistä kokee ympäröivän maailman hyötyvän? :)

Jotain zeitgeistia ollaan mietitty nykymenon antiteesinä mutta epäilen vahvasti että senkin projektin taustalta löytyy juutalaisia.
Jokainen meistä löytää kuvansa taottuna kolikon kummallekin puolelle.
Otsikko: Vs: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Mik.is - Tammikuu 23, 2012, 23:36
Nyäpikän juutalaistraumat menee yli ja ohi. Oisko tästä viestiketjusta johonkin muuhun?

Pitäiskö juutalaisuutta ym. käsittelevät viestit siirtää tästä viestiketjusta omaan viestiketjuun?


EDIT: Juutalaisuutta käsittelevät viestit siirretty omaan viestiketjuunsa. (http://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=1026.0)
Otsikko: Vs: Vs: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Klonkku - Tammikuu 24, 2012, 00:08
Ketjusta voisi pätkäistä kyllä vaikkapa ketjun Juulataset ja maailmankatsomus -nimellä tms. Tarinointia pelkästä juutalaisuudesta alkaa olla jo monen sivun verran, niin ehkäpä olisi aika siirtää viestiketjun pätkä omaksi aiheekseen. Mistä vaiheesta kannattais pätkäistä? 2-3 sivujen tienovilta kenties, kunhan aihe alkaa lipsumaan? Jonkinverran joutuu raplaamaan viestejä takaisin tähän topicciin kun alkuperäiseen aiheeseen liittyviä viestejä on tullut myös mukaan kuvioihin, mutta selkeyttäisi huomattavasti. Ehkä osaksi juuri juutalaisuuteen liittyvien viestien vuoksi kirjoittajat vierastavat laittaa alkuperäiseen aiheeseen liittyviä viestejä. Hyvä ehdotus!
Otsikko: Vs: Vs: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: Mik.is - Tammikuu 26, 2012, 23:58
Pitäiskö juutalaisuutta ym. käsittelevät viestit siirtää tästä viestiketjusta omaan viestiketjuun?

Ketjusta voisi pätkäistä kyllä vaikkapa ketjun Juulataset ja maailmankatsomus -nimellä tms. Tarinointia pelkästä juutalaisuudesta alkaa olla jo monen sivun verran, niin ehkäpä olisi aika siirtää viestiketjun pätkä omaksi aiheekseen.

Tein juutalaisten salaliitosta (http://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=1026.0) oman viestiketjun.
Otsikko: Vs: Mietitään yhdessä mihin maailma on menossa.
Kirjoitti: krishnabaudelaire - Lokakuu 08, 2012, 16:44
No niin...

Jokaisen on mahdollista saada yhteys sisäiseen tajuntaansa, joka on ihmisessä
itsessään oleva yhdysside kaikkialliseen elämänvoimaan. Ihmisen vaistomainen
pyrkimys tätä voimaa kohti on eri syistä tukahtunut  :( Koskaan se ei kuitenkaan
ole kokonaan sammunut. Uuden ajan koittaessa se vapautuu ja voimistuu  :)
Kun uudelleen löydetty tito, uusi totuus, uusi energiakäsitys, rakkaus ja valo
alkavat vaikuttaa, löytävät kaikki luodut olennot jälleen hyvinvoinnin lähteille
elämänsä kaikilla tasoilla. Se, onnistuvatko ihmiset uudessa ajassa saavuttamaan
luontaisen täydellisyytensä ja sen seurauksena rauhan, ilon ja hyvinvoinnin maailmaan,
riippuu siitä, missä määrin kyetään noudattamaan terveitä elämäntapoja  ::)
Tämä on mahdollista, jos ihminen hyväksyy vastuullisen vapauden huolehtia
itsestään elämän niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla ja luopuu tarpeettomista
käyttäytymis ja ajattelutottumuksista, sillä aikaisempiin muuttuneisiin elämäntapoihin
ja käsityksiin kuuluvina ne tulee hylätä! Kaikki sairauksien aiheuttamat kärsimykset, pettymykset, köyhyys, tai epäoikeudenmukaisuus tässä yltäkylläisyyden maailmassa
ovat näiden tottumusten johdonmukaista, mutta tarpeetonta seurausta  ???