Etusivu

Psilosybiini.info
Loikkaa: valikkoon, hakuun

In English ― Psilosybiini on yli 200:ssa sienilajissa luontaisesti esiintyvä, tajuntaan vaikuttava aine, jota käytetään lääkkeenä mm. migreeneihin, Hortonin syndroomaan, tutkimusolosuhteissa mielenterveyshäiriöiden ja riippuvuusongelmien hoidossa, sekä suhteellisen yleisesti myös päihteenä monimuotoisten vaikutustensa vuoksi. Aine on molekyylirakenteeltaan läheistä sukua ihmiskehon keskeiselle välittäjäaineelle serotoniinille, vaikuttaen pääasiallisesti serotoniinia vastaanottaviin välittäjäainereseptoreihin.

Sivustomme toimii keskustelupalstoineen suurimpana suomalaisena tietolähteenä sekä keskustelukanavana aiheen käsittelylle ja tarkoituksenamme on edistää objektiivista tiedonvälitystä koskien psilosybiininkäytön mahdollisia hyötyjä ja realistisia riskejä.

Indeximg.png

Päälinkit:


Psilosybiinin hallussapito, käyttö, välittäminen sekä sitä sisältävien sienten kerääminen ja kasvattaminen on toistaiseksi säädetty laittomaksi Suomen huumausainelaissa, vaikka sen myrkyllisyysarvo on pienempi kuin mm. aspiriinilla ja se lukeutuu tutkimusten mukaan yhdeksi haitattomimmista päihteistä sekä käyttäjälle että ympäröivälle yhteiskunnalle.

Emme kannusta ketään rikkomaan lakia.